Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arrenca a la Seu la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu

Arrenca a la Seu la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu

Els Jardins del Seminari acullen novament el Concert de les 13 Nacions. Aquest dissabte a la nit hi haurà el concert central a Arsèguel, amb una vintena d'actuacions de músics i grups d'arreu del món

29/07/2016 15:30

El jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell ha tornat acollir la inauguració de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que ofereix al llarg dels propers dies concerts a Arsèguel i la Seu. L’acte inaugural l’han obert el director i cofundador de l'esdeveniment, Artur Blasco, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que han donat la benvinguda als acordionistes participants i al públic que s’hi ha congregat.

Seguidament, els acordionistes Laia Font, de Músser, i Elías Fernández Sabater, de Montellà, han obert el concert amb els seus acordions diatònics, oferint tres peces musicals. El colofó l’han posat l’uruguaià Enrique Tellería (bandoneó), i els escocesos Simon Thoumire (concertina), Clare McLaughlin (violí) i Mark Magire (bodhran).

Després del concert del Grup de Ranxeres de la Seu, a les 7 de la tarda a la plaça del Carme, la Trobada continuarà aquest divendres a les 10 de la nit als Jardins del Seminari amb el Concert de les 13 nacions. A més a més dels músics que ja han tocat al migdia, també hi actuaran acordionistes i conjunts de Finlàndia, Itàlia, França, Rússia, Moldàvia, el Quebec, la República Dominicana, el Caucas, Portugal, Colòmbia i Irlanda. Es podrà veure noms ja consolidats en trobades anteriors, com ara Raynald Ouellet i Bruno Gendron, el Trio Lopes, Colm Regan, Anatol Eremciuc, Enrique Tellería, el grup Néixer, Pepón Vilarrubla, Ernest Pipó i també Erika Weigand, protagonista del cartell d'enguany. I s'hi sumaran nous noms com ara la finesa Viivi Maria Saarenkylä i l'escocès Stan Reeves. L'entrada val 10 euros.

La Trobada a Arsèguel

Aquest dissabte, 30 de juliol, la Trobada se centra en Arsèguel, bressol de l'esdeveniment, on a les 12 del migdia començarà un concert al parc de l'Església amb l'Orquestrina Trama, de l'Alt Urgell i Cerdanya. A les set de la tarda, al mateix escenari, es podrà escoltar el grup del Pirineu aragonès La Ronda de Boltaña, format per tretze músics.

El concert central de la Trobada, dissabte mateix a les deu de la nit a l'envelat, comptarà amb una vintena d'actuacions, amb solistes i grups de 17 països diferents. Als protagonistes del concert de la nit abans a la Seu, s'hi sumaran també representants de Bretanya, Anglaterra, Obwalden (Suïssa) i Colòmbia, amb músics com Roman Jbanov, el grup suís Üs Drü, Joaquín Díaz, Antonio Rivas, Roberto Lucanero, Gwenael Kiviger, Yann-Fañjch Perroches, Ioana Lemoine, Steve Allen i la catalana Meritxell Gené. L'entrada per a aquest concert val 12 euros i es pot aconseguir a l'Espai Ermengol de la Seu, a Turisme de l'Alt Urgell i al Punt d'Informació d'Arsèguel.

El programa continuarà diumenge, 31 de juliol, al migdia amb un nou concert al parc de l'Església, amb el grup suís Üs Drü i el conjunt pallarès els Espurlents. A les sis de la tarda, a l'envelat, es farà el concert-ball anual de l'orquestra de les Colònies i Tallers d'Arsèguel. Paral·lelament, a la plaça Patalín de la Seu, a les set de la tarda s'oferirà el Ball Amable, amb Els Astorets del Pirineu.

Carles Belda, Joan Garriga i Xabier Leturia, al Gran Concert Catalunya

La presència de la Trobada a la Seu es completarà dilluns, 1 d'agost, a les set de la tarda a la plaça dels Oms, que per segon any acollirà el Gran Concert Catalunya, una vetllada dedicada de manera monogràfica a reivindicar la qualitat dels acordionistes i músics del país, molts d'ells formats a Arsèguel.

El cartell inclou novament la presència dels vallesans Joan Garriga (cantant i acordionista de La Troba Kung-Fú) i Carles BeldaM; i també com a convidat, el basc Xabier Leturia, del grup Tapia eta Leturia. També pujaran a l'escenari Pepón Vilarrubla, Pacu Clotet, Pere Romaní, Agustí Porta, Àngel Laguna, Pere-Pau Ximenis, Daniel Regincós, Pilar Planavila, Francesc Marimon, Roser Gabriel, Erika Weigand, Robert Pérez, Georgina Fàbregas, Cesc Sans, Pep Lizandra, Elias Porter, Cati Plana, Eduard Casals, Adolfo Osta, Liv Hallum, Ivan Caro, Ivan Garriga, Laia Font, Elias Fernández, i el conjunt Corrandes són Corrandes, amb Anaïs Falcó, Christian Imelia i Xavier Cols. L'entrada serà gratuïta.

Concerts a Puigcerdà i Castellbò

Tot seguint la tònica de les darreres edicions, l'organització de la Trobada ha programat per a la setmana vinent concerts en d'altres poblacions no només del Pirineu sinó també de la plana de Lleida, amb el suport de la Diputació. L'objectiu, tal com explica Artur Blasco, és aprofitar la presència dels músics, en alguns casos vinguts d'arreu del món, perquè gaudeixin més de l'estada a Catalunya i perquè alhora d'altres pobles puguin gaudir de la seva música i de l'univers de l'acordió.

Així, la gira continuarà a Vilagrassa (2 d'agost), Puigcerdà (3 d'agost al Casino Ceretà) i la Pobla de Cérvoles (4 d'agost). Divendres dia 5 hi haurà l'últim concert a l'Alt Urgell, concretament a la Col·legiata de Castellbò. I l'última actuació serà dissabte dia 6 a Balaguer, al Castell Formós. Tots aquests concerts començaran a les 10 de la nit i comptaran també amb músics de diversos països.

  • Concert inaugural de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu 2016
    Concert inaugural de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu 2016
  • Inauguració de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu 2016
    Inauguració de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu 2016

Mostrar formulari de contacte