Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Es posa en marxa la plataforma compartida Appias, que recull ofertes formatives no reglades de l'Alt Pirineu, l'Aran i el Solsonès

Es posa en marxa la plataforma compartida Appias, que recull ofertes formatives no reglades de l'Alt Pirineu, l'Aran i el Solsonès

L'eina té com a objectiu ampliar les accions de formació accessibles a la ciutadania. A l'octubre s'iniciarà una 'mentoria de negocis digitals'
Mentoria de negocis digitals
16/09/2021 18:40

Aquest dijous s’ha donat el tret de sortida a la nova eina digital Appias Formativa, que permetrà compartir l’oferta de formació no reglada de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Val d’Aran. L'eina s'ha creat per optimitzar recursos i ampliar les accions d'aprenentatge que s’ofereixen a la ciutadania.

El funcionament àgil i intuïtiu de la plataforma facilitarà que les entitats del sector s'hi donin d'alta. Amb la supervisió que farà un responsable de cada comarca, es validarà l’entitat, que introduirà els camps de la formació que oferta. Allà els usuaris hi podran fer la inscripció.

A més, la plataforma digital servirà per articular i gestionar una base de dades de recursos compartits i, al mateix temps, els centres podran difondre els seus programes formatius i arribar a més població activa de la regió de l’Alt Pirineu i Aran i el Solsonès. La proposta també vol facilitar que es facin els cursos que sovint no es podien dur a terme per manca de participants.

Mentoria de negocis

Aquest mes d’octubre, les comarques promouran de forma coordinada i amb suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, una acció anomenada "mentoria de negocis digitals", dirigida al teixit productiu i impartida per l'Agència Dicrea't. El propòsit és poder acompanyar les empreses d’una manera personalitzada en la creació o millora del seu negoci digital i afavorir l’intercanvi de coneixements entre els participants.

Aquest projecte és una iniciativa impulsada pels consells comarcals en el marc de l’execució dels Plans de reactivació socioeconòmica en l’àmbit de l’ocupació finançats pel SOC, amb el suport de la coordinació de l’Oficina Tècnica per la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu, l’Aran i el Solsonès. La idea és dur a terme formacions no reglades destinades a persones aturades, com a eina per facilitar l'accessibilitat al treball i per a persones emprenedores i treballadores encaminades a millorar el seu rendiment.