Arrenca el IV Congrés d'Educació i Entorn de la Seu
El professor de psiquiatria de la Universitat de Nova York, Luís Rojas Marcos, serà l’encarregat aquest vespre de la conferència inaugural Assistirà a l’acte el conseller d’Educació, Ernest Maragall L’exposició “Reptes del segle XXI” arriba a la Seu d’Urgell
El professor de psiquiatria de la Universitat de Nova York, Luís Rojas Marcos, serà l’encarregat avui de dur a terme la conferència inaugural del 4t Congrés d’Educació i Entorn, que se celebrarà a la Seu fins dissabte, dia 24 de maig. La inauguració de la trobada educativa comptarà amb la presència del conseller d’Educació, Ernest Maragall, i es farà al claustre de la Catedral de la Seu, a dos quarts de nou de la nit.
Altres noms coneguts que formaran part dels espais de reflexió, d’iniciatives i de debat del Congrés d’Educació i Entorn són el del periodista Carles Capdevila, director del programa “Eduquem les criatures”; el del també periodista i director de “El Matí de Catalunya Ràdio, Antoni Bassas; el del filòsof, periodista i director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Josep Ramoneda; i el de la filòloga i exdiputada Eulàlia Vintró, entre molts d’altres.
Més de 350 professionals relacionats amb el món de l’educació participaran en el congrés, organitzat per l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb la col.laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.
D’altra banda, en el marc del 4t Congrés d’Educació i Entorn, que aquest any porta per lema ‘Conviure’, el Centre UNESCO de Catalunya (Unescocat) i Caixa Manresa donaran aquesta tarda a les 18.30 hores el tret de sortida a l’exposició “Reptes del segle XXI”. La responsable de l’Àrea d’Educació Unescocat, Marga Serra, serà l’encarregada de fer una visita guiada per la mostra, que ofereix al Centre Cívic el Passeig una síntesi del complex i profund debat que té plantejada la societat moderna a l’entrada del nou mil.leni i del nou segle. L’exposició fa un recorregut pels diferents reptes que afronta la humanitat: el desenvolupament sostenible, la diversitat cultural i lingüística, l’educació per a tots, el diàleg interreligiós i la conservació del patrimoni.