Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arrenca el Picurt amb activitats a la Seu

Arrenca el Picurt amb activitats a la Seu

Aquest dimarts a la sala 1 de Cinemes Guiu es projectarà Let it snow i Les veus del Pamano Prèviament es farà, al nou Arxiu Comarcal, una jornada sobre el sector audiovisual a les comarques de muntanya

Presentació Picurt'2010
Presentació Picurt'2010
21/06/2010 16:49

La Mostra de cinema de muntanya Picurt comença aquest dimarts amb diverses projeccions als cinemes Guiu de la Seu d’Urgell, per començar a animar la cita d'Artedó. Es tracta de documentals i productes de ficció que han passat pels principals festivals internacionals. Entre les temàtiques hi ha medi ambient i arqueologia, històries de la postguerra, productes d’etnografia i un drama polític ambientat a Turquia.

A la sala 1, a les 8 del vespre es podrà veure Let it snow, que reflexiona sobre les diferents sensacions que ens porta la neu, els seus elements positius i negatius i els motius pels quals sorprèn i fascina. Tot seguit, a les 10, s'emetrà l'exitós telefilm Les veus del Pamano, inspirat en la novel.la de Jaume Cabré i ambientada al Pallars Sobirà de la postguerra. A les mateixes hores, a la sala 2 es podrà veure Cants religiosos, Els secrets de Sonplosa i Sonbahar.

Prèviament, al llarg del dia es farà, al nou Arxiu Comarcal, una jornada sobre l'aportació del sector audiovisual a les comarques de muntanya, organitzada per l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran. El debat vol explorar les oportunitats que la producció de cinema i televisió pot donar a la regió i facilitar l'intercanvi d'informació, encara difícil dins de les comarques pirinenques.

La jornada començarà a les 11.30 amb la projecció del curt Maderadas en el Pirineo. Tot seguit presentaran les ponències el president de l'IDAPA, Arcadi Castilló, la directora de Picurt, Montse Guiu, i el director del nou Arxiu Comarcal, Julio Quílez. A les 12 parlarà el director de la Fundació Territori i Paisatge, Jordi Sargatal, seguit de Gil Toll, periodista del programa econòmic Valor afegit, que explicarà com es pot crear un producte televisiu a partir de la història i l'economia.

A la una Josep Font, del Departament de Cultura de la Generalitat, disertarà sobre el llenguatge audiovisual i el treball en xarxa, que serà precisament el tema de la taula rodona de la tarda, a partir de 2/4 de 5. Hi intervindran Isidre Domenjó (Consell Comarcal), Aram Roca (Telecentre del Pallars Sobirà), Rosa Serra (Transversal Produccions Culturals), Maria Vergés (Conselh Generau d'Aran) i l'escenògraf Josep Rosell. El moderador serà el director de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Jordi Abella. La jornada la clourà el director general d'Arquitectura i Paisatge, Joan Ganyet.

Mostrar formulari de contacte