Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arrenca la Mobile Week La Seu d'Urgell amb més de 200 inscrits

Arrenca la Mobile Week La Seu d'Urgell amb més de 200 inscrits

Tomàs Moré, responsable de campanya Negocicibersegur de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha obert la jornada dedicada al networking i l’empresa. Totes les xerrades es poden seguir per Internet

Obertura de la Mobile Week
Obertura de la Mobile Week
09/07/2021 14:57

La Mobile Week La Seu d’Urgell ha arrencat aquest divendres amb una jornada dedicada al networking i l’empresa. La presentació de la sessió, que ha tingut lloc al CETAP, ha anat a càrrec de l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega; la presidenta de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU), Laia Blasi, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós.

En la benvinguda als participants, l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que la Seu d’Urgell sigui un dels 18 municipis que acullen la Mobile Week Catalunya, i l’únic de l’Alt Pirineu i Aran. Respecte al contingut d’aquest esdeveniment, Fàbrega ha destacat que “a les 17 activitats que se celebraran durant tot el cap de setmana, hi ha més de 200 inscrits". Tanmateix, el batlle de la Seu ha animat la ciutadania a sumar-se a les propostes. "Hi ha xerrades i tallers al gust de tothom per aprendre tot allò que ens puguin aportar les noves tecnologies a totes les edats i a tots els sectors de la societat”, ha puntualitzat.

De la seva banda, Laia Blasi ha explicat respecte el tema de la jornada Networking+Empresa que “és una qüestió bàsica però alhora complicada, ja que ha de ser una tecnologia segura i ètica”. Blasi ha destacat l’alt nombre de ciberatacs que pateixen les empreses. “Cal anar amb molt de compte perquè poden desestabilitzar tota l’estructura d'un negoci; per això és molt important invertir en ciberseguretat”, ha aconsellat la presidenta de l’AEAU.

Finalment, la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós, ha valorat molt positivament l’esdeveniment, tot i que ha reclamat més atenció cap als territoris de muntanya, amb problemes d’accés a les noves tecnologies. En aquest sentit, s’ha mostrat esperançada amb els fons europeus per tal de facilitar que tothom estigui en les mateixes condicions a l’hora de comptar amb, per exemple, internet de qualitat.

#NegoCibersegur

El programa de la Mobile Week La Seu d’Urgell s’ha iniciat amb una conferència de Tomàs Moré, responsable de la campanya de conscienciació adreçada a les empreses #NegoCibersegur, de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Moré ha explicat les estratègies que cal seguir per protegir i convertir un negoci en capdavanter enfront els reptes del segle XXI. "La ciberseguretat s’ha convertit en una necessitat davant la digilització de moltes empreses, però el teletreball ha generat moltíssimes inseguretats als negocis sobre com accedir als seus actius digitals, i el ciberdelinqüents se n’aprofiten", ha detallat. I ha afegit: "Aquestes febleses són les que són atacades per treure’n diners, i és un problema que afecta tant a empreses grans com a empreses petites, per tant, necessiten assessorament i suport perquè tot allò que es digitalitzi es protegeixi adequadament”.

Moré ha remarcat que manca cultura de ciberseguretat, i aconsella actualitzar els webs dels negocis també des del punt de vista tecnològic per tal de protegir la reputació de l’empresa, el servei que dóna i els seus clients. En aquest diàleg també han intervingut Xavier Lladós, de Gestoria Estañol, i Xavier Gracia, d’Alt Urgell Fibra, que han explicat l’aposta de les seves respectives empreses en networking, així com els serveis que ofereixen.

Aposta per les TIC i Tecnologia 5G

Durant el matí de divendres s’han dut a terme dos diàlegs més: R+D+I. 'L'aposta per les TIC, un motor de l'economia actual', que ha anat a càrrec de Gabriel Anzaldi, director científic i tecnològic de l’Eurecat; i 'Tecnologia 5G: una oportunitat per a les empreses de l'Alt Urgell', protagonitzat per Rosa Paradell, directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci amb el Sector Públic.

Presentació del projecte Pyrenees Tech Mountain

La sessió empresarial de la Mobile Week La Seu ha conclòs amb la presentació a càrrec de l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, de Pyrenees Tech Mountain, un projecte que lidera l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Aquesta iniciativa consisteix en impulsar la creació d’un Parc-Hub Tecnològic amb l’objectiu de desenvolupar noves tecnologies aplicades a les activitats que es duen a terme a les zones de muntanya, i el suport i foment per la creació de noves empreses i d’innovació i desenvolupament per les ja existents.

En paraules de l’alcalde de la Seu, “aquest projecte estratègic pretén crear un ecosistema on s’estimuli i es gestioni el flux del coneixement i de les noves tecnologies entre universitats, institucions públiques i privades d’investigació i empreses i mercats, tot plegat orientat a aquells àmbits d’activitat que es porten a terme en les àrees de muntanya". Fàbrega s'ha mostrat convençut que "aquesta infraestructura impulsarà la captació i retenció de talent jove, la creació i el creixement d’empreses innovadores, mitjançant mecanismes d’incubació i de generació centrífuga: spin-off i start-ups”.

Val a dir que totes les ponències es poden seguir en streaming a l’enllaç: https://youtube.com/c/ajlaseu i als hashtags #mWeekCat21 #mWeekLaSeu @mweek_mwc

Tallers

Aquesta tarda, el Mobile Week La Seu continuarà amb la realització de dos tallers: un sobre ecoturisme urbà amb codis QR, que s’adreça a persones amb diversitat funcional, usuàries del Centre Claror, que anirà a càrrec d’Ester Collado, del Punt Òmnia de la Seu d’Urgell; i un altre sobre robòtica educativa, per a infants i joves de 6 a 16 anys, a càrrec de Mireia Alba, mestra de l’escola Mn. Albet Vives, i Joan Rovira, de l’Aula Tecnològica Loopa, que tindrà lloc al CETAP.

Diàleg inaugural amb David Aguilar, Mr. Hand Solo

Aquest dissabte 10 i demà passat diumenge 11 de juliol, la Mobile Week la Seu d’Urgell tindrà lloc íntegrament a la Sala de Sant Domènec. Així, demà dissabte a les deu del matí es farà el diàleg inaugural, que anirà a càrrec de David Aguilar, el protagonista del documental Mr. Hand Solo, el jove andorrà amb arrels a la Seu d’Urgell, que es va construir una pròtesi amb peces de Lego. En acabar, es realitzarà un breu taller amb els infants i joves de construcció amb peces de LEGO. A la nit, es projectarà el documental a la plaça dels Oms.

Durant la jornada de demà es realitzaran també dos tallers sobre drons educatius, dues rutes ecoturístiques i sobre la Seu Medieval amb codis QR i el diàleg sobre l’aplicació de les tecnologies de drons i sensòriques a zones de muntanya.

Diumenge, darrera jornada de la Mobile Week la Seu d’Urgell, es portarà a terme un taller sobre robòtica eductiva i els diàlegs: 'La tecnologia 3D aplicada a la Medicina' i 'Practicar hàbits cibersaludables en el dia a dia'.

Clourà la Mobile Week la Seu d’Urgell, el diàleg 'Tecnologia 5G: oportunitats per l’Alt Urgell', que anirà a càrrec d’Eduard Martín, director del Programa 5G de la Fundació Mobile World Capital.

Mostrar formulari de contacte