Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arrenca la Universitat d'Estiu de la UdL

Arrenca la Universitat d'Estiu de la UdL

La Seu acollirà 14 cursos fins el dia 18 de juliol L’actor Jordi Boixaderas ha inaugurat l’edició d’enguany amb una xerrada sobre el doblatge

09/07/2008 13:28

La Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida oferirà fins al dia 18 de juliol un total de 14 cursos de formació a la Seu d’Urgell. Fins aquest divendres se n’impartiran cinc: “Reporterisme Internacional: Visions d’una Fotoperiodista Freelance”, amb Sandra Balsells; “Estudi de Camps de Sòls de la Cerdanya”, que arriba a la tretzena edició; “Cultura , Societat i Vida”, per a persones més grans de 50 anys; “Lider i Calener: Programari Oficial per a l’Estalvi d’Energia en el Nou Codi Tècnic de l’Edificació”; i “Eines per a la implantació de la Igualtat Home-Dona: el paper dels Consells Escolars i del Professorat”, que vol eliminar l’ús del llenguatge sexista a les escoles i instituts.

La Universitat d’Estiu lleidatana va obrir portes ahir oficialment amb la conferència inaugural a càrrec de l’actor Jordi Boixaderas, que va desmuntar les crítiques que rep el món del doblatge a Catalunya. Entre d’altres qüestions, Boixaderas va defensar que no es podria aprendre anglès amb films en versió original. També va referir-se a la vocació "monolingüe" d'Espanya i va assegurar que el llenguatge utilitzat en els doblatges no empobreix la llengua "i que existeix un interès real en doblar pel.lícules, més enllà de l’opinió dels actors i directors".

La xerrada va ser presidida per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el rector de la UdL, Joan Viñas, que van donar la benvinguda als alumnes. En el seu discurs, el rector va destacar la novetat d’enguany en el programa estiuenc, en què s’inclou el seminari “Itineraris literaris per Andorra”, que ha comptat amb la col.laboració de l’Institut d’Estudis Andorrans. En aquest sentit, Viñas va recordar que els cursos s’han estès arreu del territori “amb una clara voluntat descentralitzadora de la Universitat de Lleida, i amb l’afany de convertir-se en un centre de referència”.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va animar tots els estudiants a gaudir de la ciutat i de la seva oferta de natura, cultura i entorn.

A la conferència inaugural hi van assistir més d’un centenar de persones. Tot seguit es va fer la inauguració de l’exposició 12 fotògrafs a la Seu, fruit d’un taller impartit durant l’any passat. El rector de la UdL, Joan Viñas, va convidar tothom a visitar-la.

  • Universitat d'Estiu de la UdL - Inauguració
    Universitat d'Estiu de la UdL - Inauguració
  • Jordi Boixaderas, en la Univ. Estiu UdL
    Jordi Boixaderas, en la Univ. Estiu UdL

Mostrar formulari de contacte