Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arrenca la Xarxa de museus i equipaments patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran

Arrenca la Xarxa de museus i equipaments patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran

L'acció, impulsada des de l’IDAPA, neix amb un ampli consens polític i tècnic
Xarxa Museus - Trobada Aran
07/11/2007 17:46

L'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran ha impulsat la posada en marxa la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de la regió. La proposta es va presentar oficialment dilluns, en una jornada que va reunir a Vielha una seixantena d'alcaldes, membres de consells comarcals, tècnics i estudiosos de les sis comarques. L'acte el va inaugurar l’alcalde de Vielha, Josep Calbetó, i la va cloure el Director dels Serveis de Política Territorial, Jordi Mas Ortega, i el síndic d'Aran,Francés Boya.

La trobada recollia el testimoni de la reunió del juny passat a Bellver i volia constituir la xarxa de museus pirinencs, donant-li forma jurídica i operativitat per tal que pugui començar a desenvolupar el seu programa de treball l'any vinent. En aquest sentit, durant la jornada també van ser debatudes les propostes d’actuació que es duran a terme.

La primera part de la sessió es va dedicar a avançar en la constitució de l’associació. Es va obtenir una acceptació unànime entre els assistents i un compromís de participació política i tècnica de representants d’arreu de l’Alt Pirineu i Aran. Després es van presentar les propostes d’actuació concretes, en el marc del treball cooperatiu dels museus pirinencs. A curt termini, es preveu l’edició d’una guia de museus i equipaments patrimonials, la realització d’un estudi d’ús dels centres patrimonials i l’organització d’una jornada formativa sobre desenvolupament local i patrimoni cultural.

A mitjà termini es van apuntar d’altres línies d’actuació, com són la consolidació d’un mínim equip tècnic de treball, l’organització d’accions per a la formació dels tècnics dels museus; el disseny de productes conjunts de turisme cultural i la difusió col•lectiva.

Durant la segona part de la jornada es va analitzar el funcionament de dues xarxes de museus amb llarga trajectòria a Catalunya: la Xarxa de Museus de la Diputació de Barcelona i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

Finalment, el Cap del Serveis de Difusió i Explotació, Josep Manuel Rueda, va reflexionar sobre l’evolució recent de la política museística a Catalunya i va avançar algunes línies de treball i d’actuació, especialment les centrades en el tema de les xarxes de museus.

Mostrar formulari de contacte