Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arriben una cinquantena de refugiats ucraïnesos a la Seu d'Urgell

Arriben una cinquantena de refugiats ucraïnesos a la Seu d'Urgell

La comitiva està formada per 12 nuclis familiars, entre els quals 22 menors. L'Ajuntament fa una crida per disposar d'habitatges buits per acollir-los

Una cinquantena de refugiats ucraïnesos arriben a la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu)
Una cinquantena de refugiats ucraïnesos arriben a la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu)
26/03/2022 11:15

Aquest divendres han arribat a la Seu d'Urgell 53 refugiats ucraïnesos. La comitiva està formada per 12 nuclis familiars, entre els quals 22 menors, i ha arribat en autobús a les onze de la nit procedent de Barcelona. Els refugiats han estat allotjats a l'alberg del Col·legi La Salle.

El comboi ha estat rebut per un dispositiu de suport de la Creu Roja; pel vicealcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, el regidor de Solidaritat i Cooperació urgellenc, Joan Gurrera; personal de l'alberg de La Salle, i per un grup de veïns ucraïnesos residents a la capital urgellenca que han ajudat en les tasques d'acollida i traducció. Segons ha explicat Jordi Fàbrega, la majoria dels refugiats són dones i menors, juntament amb algun padrí o padrina i pocs homes. Les darreres setmanes ja havien arribat a la Seu d'Urgell cinc famílies més. Segons Fàbrega, les 17 famílies refugiades sumen una vuitantena de persones.

El vicealcalde ha explicat que, després que hagin descansat, s'ha organitzat una visita guiada a la Seu perquè coneguin els punts d'interès de la ciutat, com ara l'Ajuntament i el Centre d'Atenció Primària (CAP). Fàbrega ha indicat que la majoria volen tornar al seu país, però que en tot cas aquest dilluns es parlarà amb cada família per decidir si es volen quedar a la Seu o bé dirigir-se a altres nuclis de població.

En aquest sentit, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet aquests darrers dies una crida pública per disposar d'habitatges buits per acollir refugiats. Les persones disposades a fer aquesta col·laboració temporal s'han de posar contacte amb el Servei Municipal d’Habitatge, tot trucant al telèfon de l'Ajuntament (973 350 010). Des d'allà se’ls facilitarà un model de contracte. L’Ajuntament podrà garantir algun impagament que es pogués produir i el pis es tornarà al seu propietari en les mateixes condicions en què s'ha cedit. Aquests acords seran per a menys d’un any.

Pel que fa l’acolliment en cases particulars, aquesta gestió s’ha de fer a través del Servei d’Acollida del CAPAU: telèfon 973 35 41 02 i correu electrònic ciutadaniamigracions@capau.cat. Els veïns i veïnes de la Seu que estiguin a disposició d’acollir refugiats a casa seva cal que es posin en contacte amb el tècnic d’immigració d’aquest servei per informar-lo de les habitacions que tenen disponibles, quantes persones podrien acollir i per quant de temps.  

Mostrar formulari de contacte