Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Art a l'escola Pau Claris de la Seu

Art a l'escola Pau Claris de la Seu

Els alumnes treballen els moviments artístics, els pintors i les seves obres El centre vol potenciar una actitud "oberta, respectuosa i crítica" cap a la diversitat d'expressions culturals
Escola Pau Claris - Pintures 2012
14/03/2012 11:24

L'escola Pau Claris està treballant a l'aula aquest curs els moviments artístics, els artistes i les seves obres. Així, els passadissos del centre escolar estan decorats amb obres dels alumnes inspirades en pintors com Velázquez, Van Gogh, Toulouse Lautrec, Paul Klee, Alexander Calder, Perico Pastor o Warhol.

El col.legi urgellenc dóna especial importància a aquest àmbit, ja que dins el currículum d'Educació Primària (2009) se subratlla que "la competència artística i cultural és un complement necessari i cabdal per al desenvolupament de la ciutadania crítica i solidària de la nova societat del segle XXI".

A més, l'escola urgellenca considera que es tracta d'una competència interdisciplinar, i la té en compte en totes les àrees i en la vida del centre. Així, s’analitzen obres i autors, s’observen, se’n parla, s’ubiquen en la història i després s’elaboren les produccions pròpies. La tasca, a més, es realitza en llengua anglesa.

Segons informa el centre, "al llarg dels diferents cursos hem constatat com les obres dels nens i nenes d’Educació Infantil i Primària són imaginatives, molt artístiques; sovint espontànies, realitzades a gust, pel plaer de dibuixar, pintar, retallar o encolar".

L'objectiu final de les activitats és potenciar una actitud "oberta, respectuosa i crítica" cap a la diversitat d’expressions artístiques i culturals. També es vol desenvolupar la sensibilitat estètica de cadascun dels nens i de les nenes perquè puguin gaudir amb l’art i produir-ne ells mateixos, utilitzant diferents tècniques i recursos, individualment o en grup.

Mostrar formulari de contacte