Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arxivada la investigació a una residència de la Pobla de Segur en no constatar-hi irregularitats

Arxivada la investigació a una residència de la Pobla de Segur en no constatar-hi irregularitats

La Fiscalia General havia informat de la presentació d'una denúncia contra un centre de la demarcació de Lleida, però la Fiscalia provincial ho nega i afirma que només es va obrir diligències preprocessals

Jutjats de Lleida (Foto: ACN / arxiu)
Jutjats de Lleida (Foto: ACN / arxiu)
22/04/2020 12:55

La fiscalia de Lleida ha arxivat la investigació a la residència Centre Geriàtric del Pirineu, de la Pobla de Segur, en no constatar-hi cap irregularitat.

Tot i que la Fiscalia General de l'Estat va informar dimarts que s'investigava un centre geriàtric de la demarcació arran d'una denúncia d'afectats, fonts de la fiscalia de Lleida ho neguen. De la seva part, el Centre Geriàtric del Pirineu ha informat que fins aquest dimecres, al centre hi ha 35 residents que han donat positiu en coronavirus i 12 avis hi han perdut la vida.

La Fiscalia General va explicar aquest dimarts que s'investigaven fins a vint residències a Catalunya (divuit a Barcelona i l'àmbit metropolità, una a Lleida i una altra a Tarragona) per denúncies interposades per familiars i treballadors dels establiments, entre d'altres, a l'entorn de la gestió per la crisi del coronavirus. Concretaven, a més, que es tractava d'investigacions d'àmbit penal.

La fiscalia de Lleida ha aclarit, però, que només es van obrir unes "diligències preprocessals, no penals", al Centre Geriàtric del Pirineu, a la Pobla, per demanar-los informació en el marc de la inspecció que el ministeri públic fa periòdicament a les residències. Aquestes diligències, però, es van arxivar en no trobar indicis de cap irregularitat.

 

Mostrar formulari de contacte