Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig optarà a primer secretari del PSC a les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran

Òscar Ordeig optarà a primer secretari del PSC a les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran

El portaveu socialista a l'Ajuntament de la Seu advoca per iniciar una nova etapa al partit, amb canvis de persones i d'idees El polític urgellenc ha pres la decisió "després de rebre nombroses mostres de suport de militants i simpatitzants"

Oscar Ordeig 2012
Oscar Ordeig 2012
09/02/2012 14:11

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, ha anunciat que presentarà candidatura per encapçalar durant els pròxims anys el projecte del partit socialista a les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i l’Aran.

Ordeig ha pres la decisió després de rebre "nombroses mostres de suport de militants i simpatitzants". El candidat inicia aquest camí "amb il•lusió i ganes d’iniciar una nova etapa política, amb canvis de persones i idees, per tal de recuperar la confiança dels ciutadans”.

Segons explica el polític urgellenc, "ha arribat el moment d’impulsar un relleu generacional". És per aquest motiu que gran part del seu equip seran persones joves d’arreu del territori. "Aquesta generació creu que ha de donar un pas més i no només formar part de l’equip directiu que s’esculli en el proper Congrés del PSC de les Comarques de Lleida, sinó liderar-lo", subratlla.

La candidatura que encapçalarà Ordeig pretén "aportar il•lusió, un projecte renovador, idees noves, esperit de canvi i molta capacitat de treball". En aquest sentit, s'assenyala que tot i que la joventut per sí mateixa no és una virtut, "sí és indispensable quan es parla de canvis, de present i futur".

Manifest #nouPSC

Òscar Ordeig es troba entre els impulsors del manifest que recull “els principis bàsics i inspiradors que han de guiar l’acció política del PSC a les comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran”. "Volem un partit més obert, sense fissures, aglutinador i amb una visió renovadora del projecte socialista", es remarca. Es tracta d'un grup heterogeni, de diferents agrupacions socialistes i amb una clara vocació: "mobilitzar el militant desencantat i tornar a engrescar a la gent progressista".

Es pot consultar el manifest pel nou PSC de les Comarques de Lleida, de l’Alt Pirineu i l’Aran en aquest enllaç.

El manifest posa en valor l'acció de govern i les fites aconseguides durant els governs de progrés, però també fa una crida a la ''renovació d'idees i de persones'' per tal de tornar a connectar la societat i la política. Entre les propostes es destaca la necessitat que la nova direcció de la federació ''mantingui la màxima de ser integradora i sumar les diferents sensibilitats del nostre territori''. Així mateix, el document aposta per ''la catalanitat a través d'un projecte que defensa els interessos del catalans en el marc d'un estat federal''.

L'escrit recull altres propostes com ''assumir gran part dels postulats i reivindicacions del moviment d'indignats del 15-M'' o ''propugnar la dació al pagament'' de les persones que no puguin afrontar les seves hipoteques. Finalment, i en referència al pròxim Congrés de la federació del PSC de les comarques de Lleida, el manifest fa una crida a 'un Congrés "veritablement obert i participatiu''.

Ordeig destaca finalment que ''tenim moltes persones preparades i amb voluntat de formar part de la renovació al capdavant de la Federació de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, que estan treballant per tal de plantejar una proposta en ferm pel que fa al futur nou lideratge del PSC al territori''.

Congrés el 25 de febrer

Ordeig es presenta com a alternativa a la candidatura ja anunciada de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. El congrés dels socialistes de Lleida on s'haurà de renovar l'actual directiva, encapçalada per l'exconseller d'Agricultura, Joaquim Llena, tindrà lloc el 25 de febrer.

Mostrar formulari de contacte