Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aspid ajuda a trobar feina a 320 persones amb discapacitat o en situació d'atur al llarg del 2018

Aspid ajuda a trobar feina a 320 persones amb discapacitat o en situació d'atur al llarg del 2018

L'entitat va atendre l'any passat 1.350 usuaris, preferentment aturats de llarga durada, d'entre 36 i 55 anys i sense formació reglada
Presentació del balanç anual d'Aspid
29/04/2019 18:15

Els Serveis d'Orientació, Formació i Intermediació Laboral de l'associació Aspid van atendre l'any 2018 un total de 1.350 persones amb discapacitat o en situació d'atur, 286 més que l'any anterior, i van aconseguir que 320 dels usuaris atesos (el 23,7%), s'incorporessin al mercat laboral. Des d'Aspid es van visitar 539 empreses, 58 més que el 2017, segons s'ha donat a conèixer en la presentació del balanç dels Serveis d'Orientació, Formació i Intermediació Laboral de l'entitat lleidatana corresponent al 2018.

La majoria dels col·lectius atesos van ser persones amb discapacitat, nascudes a l'estat espanyol, majors de 46 anys, aturats de llarga durada i sense formació reglada o professionalitzada. La presidenta d'Aspid, Bibiana Bendicho, ha destacat per a l'ACN que els programes d'inserció laboral de l'entitat són "cada cop més globalitzats" i "s'adrecen a un perfil cada cop més diversificat" ja sigui a persones amb discapacitat física o amb vulnerabilitat social. Bendicho ha assegurat que "el col·lectiu de persones amb dificultats per accedir al mercat laboral creix any rere any" i ha recordat que els projectes d'integració laboral s'orienten tant al mercat ordinari com al mercat protegit (centres especials de treball) o a l'autoocupació.

Bendicho també ha exposat la voluntat d'Aspid d'ampliar el seu àmbit geogràfic d'actuació, que actualment engloba sis comarques de la plana de Lleida (Segrià, Garrigues, Pla d'Urgell, Urgell, Segarra, Noguera) juntament amb l'Alt Urgell. Segons ha dit, la seva intenció és "potenciar les sinergies amb l'Administració i el teixit empresarial per optimitzar els resultats del programes d'ocupació". El director territorial a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Santacana, ha valorat positivament la tasca desenvolupada per Aspid i ha posat en valor el percentatge d'integració laboral, que és de gairebé un de cada quatre usuaris atesos.

Perfil d'usuaris

De les 1.350 persones ateses, el 51% eren homes, el 45% estaven en situació de risc d'exclusió i el 55% eren persones amb discapacitat. El 39% dels usuaris se situen a la franja d'edat de 46 a 55 anys, i el 26% a la de 36 a 45 anys, i el 75% van ser persones amb nacionalitat espanyola, l'11% provinents de la Unió Europea i un 14% van ser usuaris extracomunitaris, segons ha explicat la directora del Servei d'Integració Laboral d'Aspid.

Lídia Méndez ha remarcat l'increment de persones amb estudis primaris, secundaris o Batxillerat que van accedir a la borsa de treball, passant del 35% del 2016 al 60% del 2018. D'altra banda, el 35% de les persones que es van atendre en programes del SOC –gairebé 400– en el moment que van arribar al servei no percebien cap tipus de prestació i només el 8% encarà rebien la prestació d'atur.

Mostrar formulari de contacte