Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ASPID inicia el programa 'A l'Alt Urgell posem fre!' per prevenir accidents de trànsit

ASPID inicia el programa 'A l'Alt Urgell posem fre!' per prevenir accidents de trànsit

La campanya, que arribarà a 220 estudiants d'ESO, vol promoure comportaments responsables, actituds de prudència i mesures de seguretat a l'hora de conduir

 Campanya 'A l'Alt Urgell posem fre!' per prevenir accidents de trànsit (Foto: ASPID)
Campanya 'A l'Alt Urgell posem fre!' per prevenir accidents de trànsit (Foto: ASPID)
09/05/2023 20:05

ASPID ha iniciat aquest dimarts la campanya “A l’Alt Urgell posem el fre!”, un programa de prevenció d'accidents de trànsit adreçat a joves estudiants d’ESO. La iniciativa té com a objectiu que els nois i noies desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries a l'hora de conduir un vehicle de motor i de practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc. El projecte, que es desenvolupa en col·laboració amb els Instituts d’Educació Secundària d'ESO i cicles formatius de la comarca, arribarà a un total de 220 joves.

El programa s'ha endegat amb sessions a l’Institut La Valira (alumnat de 4t d'ESO) i al Col·legi La Salle La Seu (alumnat de 4t d’ESO, de CFGM Electromecànica de vehicles i CFGS Automoció), mentre que el 16 de maig es farà a l’Institut-Escola Oliana (alumnat de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO). En total, es  duran a terme cinc xerrades als tres instituts. La novetat d’aquesta edició és la incorporació d’Oliana, fet que respon a la voluntat d’ASPID d’anar ampliant l’abast de la campanya per tal arribar al major nombre possible de joves alturgellencs.

Les sessions de sensibilització compten amb la participació de col·laboradors i testimonis d'ASPID, que expliquen la seva experiència. La voluntat és que aquests testimonis, persones que han patit en primera persona un accident de trànsit amb greus seqüeles, exposin la seva vivència i alhora exposin les principals causes d’accidentalitat i com es poden evitar, a més d’aportar dades i estudis que donin rigor als aspectes que s'aborden.

Contingut de les sessions i valoració

En el decurs de les sessions, de 50 minuts de durada, es fa una breu presentació d'ASPID; s’exposen xifres i dades reals sobre l’accidentalitat actual; s’expliquen les causes, conseqüències, estadístiques i objectius, i finalment es donen consells de seguretat, en tots els casos amb l’ajuda d’una persona vinculada a l’entitat perquè té una discapacitat física causada per un accident automobilístic.

Cal dir que les enquestes fetes als alumnes en programes similars, es demostra que el 93% recorda "molt" o "bastant" els relats dels monitors; el 86% considera que les xerrades influeixen de manera positiva en la prevenció de les conductes de risc; i el 48% manifesta que arrel la xerrada ha tingut canvis en la seva conducta relacionada amb el trànsit.

Sensibilització

A banda de treballar per afavorir la qualitat de vida de les persones, especialment aquelles amb discapacitat i/o en situació de vulnerabilitat, ASPID entén que la sensibilització i l’educació és una eina bàsica per aconseguir transformacions socials reals i a llarg termini "per avançar cap a una veritable societat de valors i cohesionada". 

Mostrar formulari de contacte