Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aturada la ratificació d'un pla per construir 27 habitatges al nucli de Bagergue

Aturada la ratificació d'un pla per construir 27 habitatges al nucli de Bagergue

La Comissió d'Urbanisme d'Aran sí que ha aprovat quatre projectes de millora a Baqueira Beret, entre ells la substitució del telecadira de la Mina i la reforma dos restaurants
Comissió d'Urbanisme d'Aran (CGA)
11/06/2019 18:05

La Comissió territorial d'Urbanisme d'Aran ha deixat en suspens l'aprovació d'una nova bassa d'innivació artificial per a l'estació d'esquí de Baqueira Beret i la ratificació d'un pla per a construir 27 habitatges al nucli de Bagergue, a Naut Aran. L'objectiu és que aquests expedients es tornin a debatre al juliol, quan ja estarà constituït el nou ajuntament després de les eleccions municipals del 26-M.

Pel que fa al pla per a nous habitatges destinats a segones residències a Bagergue, l'òrgan col·legiat ha reclamat que es concreti quina és la superfície on la inclinació del terreny supera el 20% ja que, d'acord amb el Pla Director Urbanístic de la Val d'Aran, aquests espais amb una forta pendent no són aptes per a edificacions i només es poden destinar a zones verdes. A la sessió d'aquest dilluns també s'ha aprovat la reforma dels restaurants de les cotes 1.500 i 2.200 de Baqueira i l'execució d'una nova terrassa, com també l'ampliació d'un magatzem destinat a taller a la cota 1.800 de l'estació d'esquí.

D'altra banda, a la sessió d'aquest dilluns s'ha donat llum verda al projecte de substitució del telecadira de la Mina, situat a la zona d'Argulls i que té una longitud d'1,5 quilòmetres, com també a la modificació de les Normes Subsidiàries i Complementàries en l'àmbit de Bossòst, per a l'admissió d'activitat de càmping en sòl no urbanitzable.

Finalment, tant el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat, Agustí Serra com el síndic d'Aran en funcions, Carlos Barrera, han agraït la col·laboració de totes dues institucions en el desenvolupament de l'Oficina Tècnica d'Urbanisme del Conselh Generau d'Aran i en els acords aconseguits durant aquests anys en termes de preservació i recuperació de les bordes i cabanes en sòl no urbanitzable, juntament amb els ajuntaments aranesos.

Mostrar formulari de contacte