Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Augment de consultes per Setmana Santa a l'Oficina de Turisme de la Seu d'Urgell

Augment de consultes per Setmana Santa a l'Oficina de Turisme de la Seu d'Urgell

En xifres absolutes, s'ha atès 547 persones, un 27 per cent més que l'any passat Pel que fa a les autocaravanes, hi han passat un total de 122 vehicles
Oficina de Turisme de la Seu d'Urgell
09/04/2015 18:28

L'Oficina de Turisme de la Seu d'Urgell, situada a l'Espai Ermengol, ha rebut durant la Setmana Santa un 27 per cent més de consultes respecte al mateix període de l'any passat. En xifres absolutes, l'espai d'atenció turística ha atès un total de 547 persones.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès, ha expressat la satisfacció per l'augment significatiu del nombre de visitants i ha remarcat que aquest fet corrobora el fet que "estem creixent i la Seu és una destinació que va a més". Pallarés també ha remarcat l'esforç per "posar en valor tota l'oferta turística que ja teníem, potenciant-la arreu del país i també a l'estranger”.

Pel que fa a les sol.licituds d'informació, 131 es van dur a terme el Dijous Sant (2 d'abril). El segon dia amb més visites va ser el Dissabte Sant (4 d'abril), en què van utilitzar el servei turístic 119 persones. El dilluns 30 de març van fer les seves consultes un total de 101 visitants. El dimarts 31 de març van passar-hi 70 persones; el dimecres 1 d'abril, 56; el Divendres Sant (3 d'abril), 45; i el Diumenge de Pasqua (5 d'abril) van fer les seves consultes 25 visitants.

Procedència i tipus de consultes

Dels turistes que han sol.licitat informació a l'Oficina de Turisme de la Seu, el 66,4 per cent han estat catalans, mentre que el 21,7% han estat ciutadans de la resta de l'Estat espanyol. D'altra banda, un 7,2% procedien de diferents països europeus, essent els alemanys -un 4% del total- els turistes estrangers més nombrosos, que han desbancat per primera vegada els francesos, que han representat el 2% del total.

Pel que fa a les consultes realitzades, el 67,6% han demanat informació sobre el centre històric de la Seu d'Urgell (catedral, museus i carrers emblemàtics, entre d'altres). El 47,9% s'ha interessat pel Parc Olímpic del Segre i les seves activitats esportives i lúdiques. Així mateix, un 37,75% ha sol·licitat informació sobre rutes de senderisme i un 40% ha preguntat per restaurants de la Seu i voltants.

Increment del turisme d'autocaravanes

El nombre de turistes que practiquen autocaravaning i que han visitat aquesta Setmana Santa la Seu d'Urgell també ha augmentat considerablement respecte a l'any passat. A la zona d'aparcament d'autocaravanes de la capital alturgellenca, situada al terreny de sorra a tocar de l'aparcament municipal del Dr. Peiró, s'hi han instal·lat un total de 122 vehicles d'aquest tipus. Això representa un augment del 34% el turisme d'autocaravanes en relació amb la Setmana Santa de 2014, quan se'n van instal·lar 91.

El regidor de Turisme, Jordi Pallarés, conclou que “aquestes xifres constaten l'encert d'haver apostat per la promoció i el foment d'aquesta activitat turística, d'esbarjo i esportiva”.

Mostrar formulari de contacte