Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Augment del nombre d'efectius a l'Àrea Bàsica Policial de la Seu

Augment del nombre d'efectius a l'Àrea Bàsica Policial de la Seu

El conseller Joan Ignasi Elena ha anunciat que hi ha tretze nous agents a la capital de l'Alt Urgell. Al conjunt de la Regió Policial Pirineu Occidental, la xifra de nous mossos és de 53, gairebé un 20 per cent del total
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, parlant amb alguns dels agents dels Mossos d'Esquadra que s'han incorporat recentment al cos, a la Regió Policial Pirineu Occidental (Foto: ACN)
16/10/2021 21:40

El conseller del Departament d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha desplaçat aquest dissabte a la Seu d'Urgell per conèixer i mantenir una trobada amb diversos agents de la 28a promoció dels Mossos d’Esquadra, els quals s'han incorporat recentment a l'Àrea Bàsica Policial de la capital alturgellenca. El nombre d'efectius s'ha incrementat en gairebé un terç, amb tretze nous agents. Mentre, al conjunt de la Regió Policial Pirineu Occidental, la xifra de nous mossos és de 53, gairebé un 20% del total.

El conseller ha afirmat que tot plegat "repercutirà en la seguretat de la gent del territori". També ha dit que tant amb els nous efectius, com amb més dispositius i mitjans, s'ajuda a reforçar el cos policial per tal que aquest pugui treballar "al servei dels drets i deures dels ciutadans".

D'altra banda, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat aquest dissabte que el fenomen dels botellots està tendint cap a la "normalització" i que la tònica dels darrers dies és la d'un "apaivagament" d'aquestes activitats. Així, ha afegit que s'ha constatat que l'aixecament de les restriccions i la reobertura de l'oci nocturn ha fet que aquest tipus de trobades es mantinguin "d'una forma molt més ordenada", com passava fins a l'arribada de la pandèmia.

Elena ha explicat que la policia ha actuat "amb molta claredat" en els botellots on s'han registrat "fenòmens reduïts de delinqüència" i ha detallat que en els dos primers caps de setmana d'octubre s'han detingut fins a 90 persones que hi participaven en aquestes trobades per beure. També ha ressaltat que la majoria dels que hi van ho fan perquè volen gaudir d'un oci nocturn al carrer i que creu que, segurament, tot plegat s'ha de canalitzar a través dels ajuntaments, entitats i empresaris d'aquest sector.