Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Augmenta un 45 per cent la participació als programes de detecció precoç del càncer de mama del Pirineu

Augmenta un 45 per cent la participació als programes de detecció precoç del càncer de mama del Pirineu

El percentatge de dones ateses ha passat del 37,5% al 82,7% Un diagnòstic a temps augmenta un 35% les possibilitats de superar un tumor de mama

Hospital de la Seu d'Urgell
Hospital de la Seu d'Urgell
10/06/2011 10:40

La regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran és la zona de Catalunya que presenta un augment més significatiu de participació de les dones de 50 a 69 anys en els programes de detecció precoç del càncer de mama. Les dades del segon informe de la Central de Resultats de l'Oficina de Cribatge del Càncer, presentats pel departament de Salut, indiquen que en tres anys s'ha passat del 37,5 per cent de revisions al 82,7 per cent. Aquesta xifra situa el Pirineu per sobre de la mitjana catalana, que és del 64,8%.

Segons manifesten els especialistes, un diagnòstic precoç pot augmentar un 35% les possibilitats de superar un tumor de mama. A més a més, també es redueix l'agressivitat dels tractaments, ja que quan el tumor és més petit n'hi pot haver prou amb la cirurgia.

Fins ara la regió de l'Alt Pirineu i l'Aran era una de les zones de Catalunya on es registraven els valors més baixos de participació en aquests programes, molt per sota del global català.

Mostrar formulari de contacte