Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Augmenten els rescats de muntanya a l'Alt Urgell

Augmenten els rescats de muntanya a l'Alt Urgell

Els bombers han actuat vuit vegades durant el primer semestre de l'any, en la majoria dels casos per excursionistes perduts o desorientats El conseller d'Interior defensa que el cost de les intervencions vagi a càrrec dels ciutadans "si han estat irresponsables"

Allau al Pirineu
Allau al Pirineu
26/08/2011 11:33

Els bombers han efectuat durant el primer semestre del 2011 un total de 8 rescats de muntanya a l'Alt Urgell, la comarca amb més salvaments d'aquest tipus del Pirineu, només superada per la Val d'Aran, que registra 18 intervencions. El balanç marca una lleugera tendència a l'alça amb un rescat més que el 2010 a la comarca alturgellenca.

D'altra banda, la xifra total de salvaments a l'Alt Urgell és de 43, dos més que durant el mateix període de l'any passat. Entre les actuacions més destadades hi ha els rescats urbans (obertura de pisos o suïcidis), amb 18 sortides, els rescats en ascensors (4), el salvament d'animals (2), la recerca de persones perdudes (7), l'atenció a persones alterades (2), l'atenció sanitària primària (1) i les actuacions per abelles (1).

La Generalitat no ha facturat cap salvament al Pirineu

De moment, la Generalitat encara no ha facturat cap salvament al Pirineu. Tot i així, el conseller d’Interior, Felip Puig, ha defensat aquest dijous que les persones que “no facin cas de la informació, els advertiments ni la senyalització en una situació de greu perill" assumeixin el cost dels rescats o bé siguin sancionats. Puig considera que la societat no ha de fer front econòmicament a aquestes actituds "irresponsables".

Mostrar formulari de contacte