Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Augmenten un 18% les gestions al Servei d'Assessorament en Estrangeria de l'Alt Urgell

Augmenten un 18% les gestions al Servei d'Assessorament en Estrangeria de l'Alt Urgell

El 2009 van realitzar-se 370 tràmits i es van atendre 869 consultes, sobretot relatives a l'agrupació familiar i a la renovació dels permisos de residència Els immigrants que han utilitzat el servei pertanyen a 30 nacionalitats diferents
Espai per a l'ampliació del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
19/02/2010 11:38

Al llarg de l’any 2009, el Servei d’Assessorament en Estrangeria del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha realitzat un total de 1.239 gestions, xifra que representa un augment del 18% respecte a l’any 2008. Concretament, s’ha realitzat 370 tràmits i s’ha atès 869 consultes, la major part de les quals han estat relacionades, davant l'augment de l'atur, amb la renovació dels permisos de residència.

Pel que fa a altres actuacions, s'ha gestionat tràmits relacionats amb la feina, les autoritzacions d’arrelament, els certificats de registre de ciutadans de la UE i, sobretot, les reagrupaments familiars. En concret, s’ha iniciat 36 processos de reagrupament i s’ha gestionat 60 renovacions.

Segons especifica un comunicat del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, "de les dades es desprèn un fenomen migratori interessant: mentre que als països magrebins emigra primer l’home i, un cop aquí, sol•licita la reagrupació familiar, als països sud-americans el procés és just a l’inrevés i és la dona qui emigra i qui, conseqüentment, reagrupa després la família".

Els immigrants que han realitzat tràmits al Servei d’Estrangeria de l’Alt Urgell pertanyen a 30 nacionalitats diferents. Bolívia és el país de procedència del qual s’han atès més ciutadans, un total de 66, seguit del Marroc amb 63, Colòmbia amb 62 i la República Dominicana amb 35. La immensa majoria (un 75%) dels immigrants que han realitzat tràmits al Consell Comarcal viuen a la Seu d’Urgell i la resta a d’altres municipis de l’Alt Urgell, tot i que també s’ha atès persones residents a la Cerdanya, Andorra, Badalona o Salou.

El Servei d’Estrangeria del Consell Comarcal actua com a finestreta única de l’Administració, la qual cosa evita als usuaris haver-se de desplaçar a Lleida per realitzar els seus tràmits davant de la Subdelegació del Govern.

El Servei d’Assessorament en Estrangeria forma part del contracte programa que el Departament d’Acció Social i Ciutadania té establert amb els ens locals del territori i que, entre d’altres accions, inclou el Programa Integral d’Acollida, la promoció de la igualtat d’oportunitats i la promoció de la diversitat. Aquest servei el presta el Consell Comarcal d’acord amb allò que figura al conveni signat amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per tal "d'optimitzar els recursos disponibles i evitar duplicitats".

Mostrar formulari de contacte