Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs afirma que és bàsic incorporar els acords del Pacte Nacional per a l'Educació en la nova LLei

Ausàs afirma que és bàsic incorporar els acords del Pacte Nacional per a l'Educació en la nova LLei

El candidat d’Esquerra per Lleida al Congrés es reuneix amb membres d’USTEC i aposta pel consens en la redacció de la nova normativa
15/02/2008 11:41

El candidat d’Esquerra per Lleida al Congrés dels Diputats, Jordi Ausàs, creu que és imprescindible “incorporar els acords del Pacte nacional per a l’Educació en la futura Llei d’Educació de Catalunya”. Això passa per incorporar la millora dels recursos dels centres públics, garantir una distribució més equilibrada de tot l’alumnat a tots els centres finançats amb fons públics; un major reconeixement social del professorat; promoure una major implicació de les famílies en el procés educatiu i avançar en la corresponsabilitat dels municipis.

Per Esquerra la llei Catalana esdevé “una oportunitat per consolidar un projecte educatiu de país que garanteixi el dret a l’educació de tots els ciutadans i de totes les ciutadanes”, i en aquesta direcció considera “l’escola pública com l’eix vertebrador de l’oferta educativa”, apostant clarament pel sistema educatiu com a cohesionador social. Per això, Jordi Ausàs creu que la nova llei s’ha de basar en el “consens de tots els membres de la comunitat educativa” tal i com es va aconseguir en l’aprovació del Pacte Nacional. Per aquest motiu, des d’Esquerra ja s’ha demanat al conseller que es reuneixi amb tots les signants del Pacte per discutir i consensuar una llei d’educació que no pot anar en contra dels elements essencials del Pacte”.

Al mateix temps, el candidat d’Esquerra entén que “els principis generals del sistema educatiu de Catalunya passen pel català com la llengua vehicular i de l’aprenentatge, la cultura catalana com a pròpia del país , i la coeducació i la responsabilitat social dels centres docents”. Així mateix, per Ausàs la futura llei ha d’integrar a més del sistema educatiu tradicional, els espais i agents educatius no formals i , fins i tot informals. En aquest sentit s’ha de tenir en compte el paper educatiu dels mitjans audiovisuals de titularitat pública, i una nova visió de les anomenades activitats extraescolars i complementàries.

Aquestes són algunes de les qüestions que el candidat d’Esquerra, juntament amb representants de la sectorial d’educació d’Esquerra va explicar en una reunió amb membres del sindicat USTEC que han mantingut aquest dimecres.

Mostrar formulari de contacte