Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs anuncia més de 22 milions d'euros d'ajuts extraordinaris per a l'Alt Pirineu

Ausàs anuncia més de 22 milions d'euros d'ajuts extraordinaris per a l'Alt Pirineu

Les subvencions es destinaran a reduir el dèficit d'equipaments públics dels municipis petits i a l'adquisició de vehicles llevaneus
Jordi Ausàs
01/06/2008 12:23

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha anunciat a l'Alt Pirineu i Aran dues inversions extraordinàries i específiques per valor de 22 milions d'euros amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats dels municipis petits.

Aquests ajuts es concreten, d’una banda, amb una injecció extraordinària de 20 milions d’euros d’aquí al 2012 per reduir el dèficit d’equipaments públics que tenen molts municipis petits de Catalunya. Així, s’adrecen als municipis de menys de 2.000 habitants i han de servir per a la construcció o la rehabilitació d’equipaments destinats a usos socials, cívics, culturals i esportius, amb imports màxims de 300 mil euros per any i municipi. Aquests ajuts no seran incompatibles amb d’altres procedents de la Generalitat o d’altres administracions. La dotació pressupostària anual per a aquesta convocatòria és de 5 milions d’euros.

El conseller Jordi Ausàs ha explicat que aquests ajuts s’han creat per assegurar l’adequació i la qualitat dels locals i equipaments diversos que en els municipis petits donen cabuda a tota mena d’actes i activitats. Actualment, en molts d’aquests municipis, els equipaments es troben en estat precari o en desús i amb els nous ajuts es vol aconseguir que compleixin les condicions mínimes pel que fa a accessibilitat, estructura i seguretat.

D’altra banda, el conseller Jordi Ausàs ha comunicat també una partida de dos milions d’euros per a l’adquisició de vehicles llevaneus i destinada a ajuntaments, mancomunitats de municipis i consells comarcals. Aquesta nova convocatòria permetrà l’adquisició de 10 o 11 vehicles que donaran servei a les comarques pirinenques.

Amb l’establiment d’aquesta nova convocatòria s’intensificarà la presència de les màquines llevaneus i alhora s’ampliarà l’àmbit territorial d’afectació. L’objectiu del Departament és solucionar els problemes d’accés i circulació que pateixen els petits municipis de muntanya, especialment durant les èpoques de neu i gelades.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha anunciat l’aprovació d’aquestes dues inversions aquest matí en el transcurs d’una conferència a la Seu d’Urgell, on ha presentat els projectes i actuacions del Departament l’Alt Pirineu i Aran. Dijous 29 de maig el conseller Jordi Ausàs va iniciar una visita institucional de tres dies a l’Alt Pirineu i Aran amb l’objectiu de copsar de primera mà les necessitats del territori.

Mostrar formulari de contacte