Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs aposta pels Consells Comarcals com a prestadors de serveis

Ausàs aposta pels Consells Comarcals com a prestadors de serveis

El conseller de Governació considera que han de permetre 'guanyar eficiència, simplificació administrativa i proximitat' Aquest divendres s'ha presentat el llibre '20 anys de Consells Comarcals' de l'ACM
Llibre presentació Consells Comarcals
19/02/2010 19:19

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat el llibre 20 anys de Consells Comarcals i del Conselh Generau d’Aran de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) en un acte que ha tingut lloc a la seu del Departament de Governació, aquest divendres, 19 de febrer.

Durant la presentació el conseller Jordi Ausàs ha explicat que la creació de les vegueries ha de dur a una “seriosa reflexió sobre els paper d’altres ens locals intermedis com són els consells comarcals”. En aquest sentit, el conseller ha apostat per “mantenir i potenciar la clara vocació prestacional per a la gestió de competències i serveis locals dels consells comarcals, per tal de guanyar eficiència, simplificació administrativa i proximitat”.

Pel conseller Jordi Ausàs és necessari "repensar i replantejar els òrgans i la composició dels consells comarcals, i adoptar com a òrgan col·legiat superior de l’administració comarcal el consell d’alcaldes".

El llibre presentat fa un recull de la història de cada consell comarcal, dels serveis que ofereixen als Ajuntaments i a la ciutadania i de les iniciatives més rellevants dutes a terme durant el seu funcionament.

A l’acte hi ha participat el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, Salvador Esteve, i el president del Fòrum Comarcal i president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay. També han assistit a la presentació els representants de tots els consells comarcals de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte