Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs defensa la vegueria a la Cerdanya com una manera d'unificar la comarca

Ausàs defensa la vegueria a la Cerdanya com una manera d'unificar la comarca

A la inauguració del congrés sobre fronteres, el conseller sosté que la nova administració permetrà superar l'actual partició entre Lleida i Girona Experts mundials han reflexionat sobre com gestionar els límits estatals a l'Europa del segle XXI
Ausàs - Tribuna Barcelona
22/03/2010 10:30

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha aprofitat la inauguració del Congrés Internacional sobre Fronteres per defensar la vegueria de l'Alt Pirineu com una passa endavant per esborrar línies administratives a la Cerdanya. Les jornades s'han celebrat al llarg del cap de setmana a Puigcerdà, Bellver i Llívia.

Segons Ausàs, la vegueria és "una oportunitat per a la unificació de la Baixa Cerdanya", actualment dividida entre Lleida i Girona, ja que "facilitarà la prestació de serveis a tots els municipis". A més, ha promès que "cap veí haurà de sortir de la comarca per resoldre qualsevol qüestió que l’afecti”.

Pel que fa a la Vall d'Aran, el conseller ha assegurat que "per a la desconcentració dels serveis, l’Aran no figurarà a la demarcació veguerial, garantint una relació directa i bilateral amb la Generalitat”.

El congrés Observar les fronteres, veure el món ha estat organitzat per diverses institucions públiques i privades catalanes, tant del sud com del nord, i ha reunit experts mundials com el català Joan Ramon Resina, professor de la Universitat de Stanford (Califòrnia, EUA).

L’objectiu d’aquest esdeveniment era reflexionar amb experts de prestigi internacional sobre el fet fronterer en l’Europa del segle XXI, des de diferents perspectives: cultural, política, econòmica, sociològica. S’organitza a la Cerdanya com a indret simbòlic, ja que és una vall marcada històricament per les divisions administratives: partida entre els estats espanyol i francès, amb un dels tres únics enclavaments d'Europa (Llívia) i alhora, a la banda sud, dividida entre les províncies de Lleida i Girona.

Inauguració de l’enllumenat de Pi i l’ajuntament de Riu

Després de la seva intervenció al congrés, el conseller Jordi Ausàs es va desplaçar a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Pi, al municipi de Bellver. Acompanyat de l’alcalde, Xavier Porta, i el president de l’EMD, de Pi, Joan Capdevila, va inaugurar el soterrament de la xarxa d’enllumenat del nucli. Aquesta actuació ha estat finançada pel Departament de Governació amb 121.183 euros del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya, d’un pressupost total de 136.468 euros.

Tot seguit, Ausàs va visitat l’ajuntament de Riu de Cerdanya, on acompanyat de l’alcalde, Joan Marginet, inaugurà la remodelació de l’edifici consistorial, realitzada perquè pugui acollir més serveis al ciutadà. Aquesta actuació ha estat finançada amb 74.972 euros del PUOSC, d’un pressupost total de 147.007 euros.

Mostrar formulari de contacte