Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs ja és conseller de Governació

Ausàs ja és conseller de Governació

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, l’ha advertit que té al davant ‘un repte i una responsabilitat molt important’
Ausàs - Presa de possessió
12/03/2008 11:28

El nou conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha pres possessió del càrrec al Palau de la Generalitat en un acte presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, i amb l'assistència dels membres del Govern i el president del Parlament, Ernest Benach. Ausàs, que aposta per la 'continuïtat' de la feina impulsada per l'anterior conseller, Joan Puigcercós, ha expressat la voluntat de donar suport al món local. El polític republicà ha remarcat la seva experiència en aquest àmbit i ha recordat que prové de la 'Catalunya més dispersa', de les comarques de muntanya.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tingut paraules d'agraïment per Puigcercós i ha encoratjat Ausàs en la nova tasca. A l'acte hi ha assistit tot el Govern.

La secretària del Govern, Laia Bonet, ha llegit el decret de nomenament de Jordi Ausàs com a conseller de Governació i Administracions Públiques, i posteriorment s'ha fet la promesa: 'Prometeu complir fidelment, d'acord amb la llei, les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?', li ha preguntat Montilla. Ausàs li ha respost amb un 'sí, ho prometo'.

Montilla ha rebut el nou conseller advertint-lo que té al davant 'un repte i una responsabilitat molt important', ja que la Conselleria de Governació és 'una de les àrees clau de l'administració pública a Catalunya'. A més, ha dit que és un dels departaments 'amb major implantació al territori' a través les relacions amb el món local. Montilla ha recordat la seva experiència en el món local per dir que confia que 'ben aviat estarà familiaritzat amb les responsabilitats de la conselleria'.

Un cop ha pres possessió del càrrec, Ausàs ha expressat 'l'emoció' per ser membre del Govern de Catalunya i ha agraït 'la confiança' que li ha donat el president de la Generalitat pel càrrec.

Un grup d’urgellencs i urgellenques s’han traslladat avui a Barcelona per donar suport a Ausàs en aquest moment important de la seva vida política.

Biografia d’Ausàs

Jordi Ausàs i Coll va néixer a la Seu d'Urgell el 3 de març de 1960. La seva vida professional ha estat lligada a la política i al món de l'ensenyament.
Conseller Nacional d'ERC i militant del partit des del 1986, va sortir escollit per primera vegada diputat al Parlament de Catalunya el 1995 i reelegit successivament el 1999, el 2003 i el 2006. A la cambra catalana ha presidit la Comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca des del 1999 fins al 2003, i actualment n'és el portaveu del grup d'ERC. També forma part de la Comissió de Política Cultural, Educació i Universitats, i de la Comissió d'Estudi de la Situació de les Persones amb Discapacitats.

En l'àmbit de la política municipal, els últims quatre anys ha estat alcalde de la Seu d'Urgell i anteriorment, del 1999 al 2003 vas ser regidor a l'oposició en el mateix ajuntament.

A banda de la política, Jordi Ausàs també ha treballat a l'ensenyament públic, exercint de mestre d'educació primària i de professor de català per la Universitat de Barcelona. Durant uns anys va ser director de l'Escola Andorrana d'Escaldes-Engordany.

Casat amb una urgellenca, és pare de tres fills: Pol, de 15 anys; Martí, de 13 anys; i Bernat, d'11 anys.

És també membre d'Òmnium Cultural. Entre les seves aficions, destaca compartir estones amb els amics de sempre, viatjar a Roma i la poesia de Miquel Martí i Pol.

Mostrar formulari de contacte