Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs presenta al Pallars Jussà la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball del Pirineu

Ausàs presenta al Pallars Jussà la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball del Pirineu

31/03/2010 10:49

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat aquest dimecres al matí, a la Torre de Cabdella, la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball del Pirineu. La nova activitat pretén "generar ocupació al Pirineu a partir de l’extensió de les telecomunicacions i la societat de la informació".

La selecció dels emplaçaments dels centres s’ha fet en funció de l’interès expressat pels ajuntaments, la possibilitat de disposar dels treballadors adients i la disponibilitat d’infraestructures de telecomunicacions que s’han desplegat a partir del pla Alt Pirineu Connecta. Si el projecte es desenvolupa satisfactòriament al Pallars Jussà es podria estendre a tot el territori.

Pel que fa a la cobertura d’Internet, a l’Alt Pirineu i Aran hi ha 298 nuclis de població que abans de la posada en funcionament del pla no tenien banda ampla i que ara ja en tenen. Així, s’ha passat de 39 nuclis coberts abans del pla a 337 (dels quals 201 són nuclis de menys de 50 habitants), i la previsió és dotar de cobertura a 353 nuclis abans no acabi el 2010.

En total, l’Alt Pirineu Connecta preveu una inversió de 23,5 milions d’euros en la realització de 335 actuacions diferents, consistents en la realització d’estudis radioelèctrics, la construcció i compartició d’infraestructures, com per exemple torres de telecomunicacions, i la instal·lació d’equips.


El projecte l'impulsen la conselleria de Governació i la Fundació Etnodiversitat d’Indra. Al Pallars Jussà, actualment hi ha telecentres a la Pobleta de Bellveí, Salàs de Pallars i Guàrdia de Tremp.

En la presentació també hi participen el conseller d’Indra, Jordi Daga; el director general de Societat de la Informació, Josuè Sallent; el coordinador territorial de Governació a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy; els directius d’Indra Joan Ignasi Martínez Roldán i Ramon Cervelló, i els alcaldes dels tres municipis implicats, juntament amb el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Xavier Pont.

Mostrar formulari de contacte