Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs rep el compromís de Chaves de respectar les vegueries

Ausàs rep el compromís de Chaves de respectar les vegueries

El conseller de Governació ha exposat al ministre de Política Territorial el nou projecte administratiu català Els dos mandataris coincideixen a rebutjar la possibilitat que el Constitucional "esquarterés" l'Estatut

Jordi Ausàs, amb Manuel Chaves
Jordi Ausàs, amb Manuel Chaves
31/07/2009 09:37

El conseller de governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha obtingut del ministre espanyol de Política Territorial, Manuel Chaves, el compromís de respectar la nova divisió administrativa de Catalunya, que ha d'incloure la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran.

De la reunió celebrada aquest dijous, Ausàs en conclou que Chaves coincideix plenament amb la Generalitat a defensar la constitucionalitat de l'Estatut, que precisament té aquesta llei pendent de resoldre el recurs. Sobre el risc que el Tribunal Constitucional acabi tombant el projecte, el conseller assegura que Chaves comprèn que "ningú entendria que s'esmicolés i s'esquarterés una llei com l'Estatut, que va ser votada en referèndum pel poble de Catalunya".

Chaves s'ha compromès a modificar lles lleis estatals que interfereixen amb la llei catalana. Amb el ministre, Ausàs ha acordat avançar en la modificació del partit judicial, que ara correspon a les províncies, per adaptar-lo als consells de vegueria. També s'ha acordat modificar els límits provincials, una reforma que no tindria afectació en les eleccions generals, i també la possibilitat que cohabitin dos òrgans supralocals, perquè ara només n'hi pot haver un. Ausàs ha dit que aquestes modificacions són "perfectament possibles" perquè aquesta forma d'organització ja existeix a d'altres territoris.

Per tot això, Ausàs ha dit que la reunió ha anat "molt bé", cosa que facilita avançar cap a la superació de la visió provincial i es reconeguin ells territoris amb forma de vegueria perquè 'Catalunya ha de disposar d'una estructura pròpia'. Ausàs ha dit que no és una qüestió particular sinó que respon a la necessitat de 'facilitar la vida a la gent'.

Mostrar formulari de contacte