Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ausàs subratlla que només sis institucions han al.legat contra la Llei de Vegueries

Ausàs subratlla que només sis institucions han al.legat contra la Llei de Vegueries

El conseller es mostra convençut de poder aprovar el projecte aquesta legislatura, però admet que ja no hi ha cap data fixada El titular de Governació supervisa els projectes del nou ajuntament de Bassella i del local social d'Alàs  
Jordi Ausàs, a l'Ajuntament d'Alàs i Cerc
07/01/2010 19:32

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, es mostra convençut que la Llei d’Ordenació Territorial s’aprovarà abans no s’acabi la legislatura. Tot i això, admet que ara per ara no hi ha data fixada perquè hi doni el vistiplau el Consell de Govern, un cop descartada l’aprovació el dia que ell mateix havia proposat, dimarts passat. Ausàs ha confirmat, alhora, que qui fixarà la data serà el president de la Generalitat, José Montilla.

Jordi Ausàs ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a Bassella i a Alàs i Cerc, per supervisar projectes finançats per Governació. En la roda de premsa a Alàs, el conseller ha assegurat que ara la feina ja no se centra en la data d’aprovació sinó en la recerca de més consens.

Sobre les al.legacions contra l’avantprojecte, el polític urgellenc ha avançat que ja se’ls donarà resposta aquesta setmana vinent. Ausàs, però, ha volgut relativitzar el rebuig al projecte tot puntualitzant que “dels mil ens locals que hi ha a Catalunya, entre ajuntaments, diputacions i consells, únicament sis han presentat al.legacions”. Per a Ausàs, “es pot parlar molt i es poden repetir els mateixos casos, però amb aquestes dades es fa evident que hi ha una voluntat de consens”. I ha posat com a exemple el fet que “no hi hagi al.legat la Diputació de Lleida, com tampoc no ho han fet les de Tarragona i Girona, quan se suposa que en serien les més afectades” ja que, ha incidit, “les vegueries no creen més organismes sinó que simplement substitueixen les diputacions”.

De les sis institucions que han recorregut el text, cinc ho han fet al.ludint a l’Alt Pirineu: l’Ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Consell de l'Alta Ribagorça, l'Ajuntament del Pont de Suert i el Conselh Generau d’Aran. Sobre aquest últim ens, Jordi Ausàs ha assegurat que “aquesta llei no treu gens d’autonomia a l’Aran”, que la vall tindrà una relació amb la Generalitat “de tu a tu” i que el vincle aranès amb l’Alt Pirineu no serà pas diferent del que tenen ara amb la Diputació de Lleida, a la qual encara hi estan integrats.

El conseller, finalment, ha aprofitat per argumentar que “la millor manera de defensar l’Estatut és desplegar-lo, i les vegueries són un mandat estatutari”.

Nous equipaments al nord i al sud de la comarca

Ausàs s'ha reunit a Alàs amb l’alcalde, Bartomeu Majoral, amb qui va parlar del nou equipament social del municipi i la urbanització de l’entorn. Aquesta actuació està finançada per la conselleria amb 506.740 euros del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), sobre un pressupost total de 625.940 euros. Majoral espera que l'equipament sigui una realitat durant aquest any.

Prèviament, en l’estada a Bassella, Jordi Ausàs ha visitat amb l’alcalde, Xavier Esteve, els terrenys on s’ha de construir el nou ajuntament i la sala sociocultural del municipi, amb una subvenció de Governació de 449.822 euros sobre un pressupost total de 537.282 euros.

Mostrar formulari de contacte