Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Autorització per a fer batudes de daina, mufló i cérvol a la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pirineu

Autorització per a fer batudes de daina, mufló i cérvol a la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pirineu

Els caçadors han d'anar acompanyats de tres agents rurals
09/12/2011 10:17

Les societats de caçadors locals poden fer, fins al dia 25 de febrer, batudes de daina, mufló i cérvol a la Reserva Nacional de Caça (RNC) de l'Alt Pirineu. Segons informa l'ACN, per a les femelles de daina i el mufló no s'ha establert cap mena de quota, però per a les de cérvol s'estipula que es podrà caçar un màxim de 40 exemplars.

Les batudes s'hauran de fer amb agents rurals, que s'encarregaran d'extreure sang als animals per analitzar-la i conèixer si són portadors de malalties.

Tant la daina com el mufló són bèsties que fan recular espècies com el gall fer o l'isard. Aquest inici de temporada s'han abatut a la reserva onze muflons en una sola sortida i deu cérvols en dos batudes. Pel que fa a daines, encara no se n'han caçat.

Durant la temporada 2010-2011 es van caçar a la Reserva Nacional una seixantena d'exemplars. La daina va arribar al Pallars Sobirà a finals dels anys 50. Se'n van alliberar dos grups d'una dotzena d'exemplars. Actualment la població adulta de daines a la RNC és d'uns 370 exemplars.

Pel que fa a la població de muflons van arribar al Pallars Sobirà procedents d'Andorra a principis dels anys 90, més concretament l'any 1993. Actualment la població adulta d'aquesta espècie a la RNC Alt Pallars és d'uns 400 exemplars.

La població de cérvols és de poc més de 200 exemplars amb un 30% de mascles i un 70% de femelles.

Mostrar formulari de contacte