Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Autorització per a la unificació dels òrgans de govern de les DOP de Formatge i Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Autorització per a la unificació dels òrgans de govern de les DOP de Formatge i Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya

La Generalitat garanteix el manteniment de les activitats i les marques La iniciativa ha de suposar una reducció de les estructures i els costos

Mantega Cadí DOP
Mantega Cadí DOP
17/06/2011 12:38

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha autoritzat que els consells reguladors de les Denominacions d'Origen Protegides (DOP) Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya i Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya unifiquin les seves comissions rectores i altres òrgans de govern. Així ho publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La Comissió Rectora estarà formada pels vocals elegits en les eleccions als òrgans de govern de les dues DOP, celebrades recentment, i serà presidida per Antoni Torrent. El DAAM ha destacat que la unificació garanteix el manteniment de les activitats i de les marques, alhora que es redueixen les estructures i els costos.

D'acord amb la Llei de qualitat agroalimentària, els consells reguladors es constitueixen com a corporacions de dret públic a les quals s'atribueix la gestió de les DOP, i tenen autonomia en la gestió i l'organització dels processos electorals d'elecció de llurs òrgans rectors. A més, l'article 9.5 del Decret 285/2006, de 4 de juliol, estableix que un mateix consell regulador podrà gestionar una o més denominacions, sempre que compleixi els requisits exigits amb caràcter general per a cadascuna, amb autorització prèvia del director general competent en matèria agroalimentària.

Així, atès que els reglaments de les dues DOP esmentades estableixen que el Consell Regulador de la DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya serà el mateix que el que gestioni la DOP Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya, i que en una reunió conjunta d'ambdós consells, celebrada el passat 28 d'abril, es va acordar sol·licitar a la direcció general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries autorització per a què aquests consells reguladors siguin gestionats conjuntament, el DAAM ha resolt autoritzar que ambdues DOP tinguin la mateixa Comissió Rectora, així com els altres òrgans de govern establerts en el seu reglament respectiu, i es gestionin de manera conjunta.

Mostrar formulari de contacte