Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Avança el procés per a fer possible la gestió de residus amb contenidors intel·ligents de brossa

Avança el procés per a fer possible la gestió de residus amb contenidors intel·ligents de brossa

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha tret a licitació diversos contractes per posar en marxa el nou model de recollida, que identificarà els ciutadans. El pròxim mes d'abril començarà una prova pilot
Contenidors a la Seu d'Urgell
17/12/2021 12:25

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha tret a licitació diversos contractes per a fer possible la gestió dels residus amb contenidors intel·ligents de brossa, en el marc del projecte ‘Qui recicla, Guanya’. En concret es treu a concurs el subministrament de contenidors i el seu sistema d'identificació, una aplicació per a telèfons intel·ligents destinada als usuaris per identificar-los i fer el seguiment del sistema de pagament, i un programari de gestió i control, així com una campanya de comunicació que permeti explicar el canvi de model i el nou servei de recollida d'escombraries. El pressupost és de 709.544 euros, i el termini per presentar les ofertes acaba el 10 de gener.

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet vol implementar un model de recollida innovador, de manera que es perdi l’anonimat a l’hora de llençar les escombraries. Els canvis seran progressius, modulats amb un procés participatiu i d'explicació. Es preveu que els primers contenidors intel·ligents s'estrenin a l'abril, a través d'una prova pilot. A partir del juny del 2023 la identificació serà obligatòria i es tancaran tots els contenidors.

La finalitat final és augmentar tant la quantitat com la qualitat dels residus recollits selectivament i garantir que tot i mantenir la capacitat recaptatòria de la taxa, aquesta es redistribueixi, de manera que els qui reciclin més, paguin menys que els que no ho fan.

Subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya

La campanya “Qui Recicla, Guanya” té com a objectiu complir els objectius de les directives europees relacionats amb la recollida selectiva i la prevenció de residus. Es vol aribar a un 65% del reciclatge. El projecte ha obtingut una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte