Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Baixen les consultes a l'Oficina de Turisme però creixen per internet

Baixen les consultes a l'Oficina de Turisme però creixen per internet

Molts visitants demanen informació prèvia de l’Alt Urgell per correu electrònic. Les rutes amb BTT i el senderisme centren la majoria de demandes

Plànol Oficina de Turisme
Plànol Oficina de Turisme
18/07/2007 16:56

Les visites físiques a l’Oficina de Turisme de la Seu d’Urgell tendeixen a disminuir, però en canvi augmenten les consultes que aquest servei atén a través del telèfon o bé d’internet. Cada cop més clients, sobretot els que venen de més lluny, planifiquen el viatge abans de venir.

El total de consultes es manté els darrers anys a l’entorn de les 20.000 anuals. En el període de gener a juny, les visites a l’oficina van ser unes 3.400 l’any 2005, mentre que l’any passat es van quedar en 3.200 i per enguany s’estima que han estat lleugerament per damunt de les 3.000. La directora de l’oficina de turisme, Carme Galindo, considera normal aquesta tendència a la baixa ja que “la gent vol sortir més preparada i sí que constatem que ens arriben moltes més peticions abans que la gent es desplaci cap aquí”. Això fa que molts visitants només utilitzin l’oficina per a les consultes prèvies i no pas un cop són al destí, mentre que els qui sí que s’hi apropen “ho fan per a consultes molt més personalitzades i concretes”.

Carme Galindo creu que hi està havent un canvi en el perfil del turista a l’Alt Urgell: “Abans venien molt més a l’aventura i ara tenen informació i demanen coses més explícites”. I, concretament, un dels atractius que genera més demanda és l’oferta de senderisme i de rutes amb BTT. Aquest fet també es constata al Parc del Segre, des d’on es coordina la xarxa de rutes de BTT més gran de Catalunya, amb més de mil quilòmetres senyalitzats. L’alt romànic i la gastronomia també figuren entre les principals demandes. A més més a més, Galindo recorda la importància dels esdeveniments que acull la Seu, com ara congressos, competicions esportives o actes culturals que ajuden a tenir una estabilitat en l’ocupació turística.

Pel que fa a l’origen, la majoria de turistes que s’apropen a l’oficina segueixen sent de la resta de Catalunya o bé d’arreu de l’Estat espanyol, seguits de francesos, britànics, neerlandesos i belgues. L’any passat es va detectar un increment d’israelians arran d’una campanya especial que va fer la Generalitat a l’estat hebreu. El període més fort de visites és des d’ara i fins a finals de setembre.

Carme Galindo aprofita per recordar que l’Oficina de Turisme està al servei no només dels visitants sinó també dels urgellencs mateixos, ja que compta amb àmplia informació turística d’altres destins de Catalunya i d’Europa.

Mostrar formulari de contacte