Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Baixen un 25 per cent els fets delictius a la Seu d'Urgell en el darrer any

Baixen un 25 per cent els fets delictius a la Seu d'Urgell en el darrer any

La capital alturgellenca és una de les capitals de comarca més segures de tot el país, segons s'ha concretat en el balanç de la Junta de Seguretat Local

Reunió de la Junta de Seguretat Local
Reunió de la Junta de Seguretat Local
30/03/2017 14:25

La Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell ha celebrat aquest dijous la seva sessió ordinària a l'Ajuntament urgellenc, on s’ha presentat el balanç de les actuacions policials del darrer any. La reunió l'ha presidida l'alcalde Albert Batalla, juntament amb la directora territorial d’Interior de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, Montserrat Messeguer, i el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro. També hi han assistit els màxims responsables de la Policia Municipal, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Les xifres fetes públiques constaten un descens del 25 per cent dels fets delictius respecte l’any anterior, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Davant d'aquesta dada, Albert Batalla ha volgut subratllar que “la Seu és una ciutat segura", una afirmació que es repeteix cada any per la tendència a la baixa dels delictes. "Som una de les capitals de comarca del país on els ciutadans i ciutadanes viuen amb més seguretat”, ha reblat l'alcalde urgellenc. La mitjana de fets delictius que tenen lloc a nivell de Catalunya és de 64 per cada 1.000 habitants, mentre que a la Seu d’Urgell només és de 24 per cada 1.000 habitants.

Respecte als fets delictius en qüestió, la trobada ha servit per ressaltar també les dades vinculades amb el trànsit dins la xarxa viària de la Seu. Durant el 2016 s’han produït 10 delictes per alcoholèmia, xifra similar a l’any 2015. La Policia Municipal només ha detectat un petit augment dels accidents dins de la trama urbana, provocats principalment per distraccions a causa de l’ús del mòbil.

Una altra informació positiva respecte el 2016 ha estat el tancament d'un local del carrer dels Canonges on s’hi exercia la prostitució. Aquesta acció que es va portar conjuntament entre la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra, amb el suport de la resta de cossos i forces de seguretat.

Pel que fa al control de tinença d’animals domèstics, la Policia Municipal ha interposat durant el 2016 un total de 85 denúncies, la majoria per no tenir la mascota censada. En aquest aspecte, els agents municipals segueixen portant a terme una intensa tasca de control perquè els propietaris tinguin la documentació del seu gos en regla, portin l’animal lligat i recullin les defecacions que fan a la via pública.

Respecte la tasca duta a terme per la Guàrdia Civil, les dades remarquen que el contraban de tabac es manté pel que fa a xifres, però han augmentat les confiscacions de divises. Per la seva part, la Policia Nacional ha incrementat el nombre d’expedicions de documents, un tràmit que es fa ara amb petició anticipada d'hora. Aquest cos també ha volgut recordar que els menors d’edat que viatgin al Principat d’Andorra han d’anar documentats i, si van sols, cal que comptin amb un permís explícit patern o matern per evitar problemes.

Record a Josep Palau

L’alcalde de la Seu d’Urgell ha volgut remarcar, una vegada més, que “la bona feina i la coordinació entre tots es tradueix en una gran eficiència policial al nostre municipi”. En el mateix sentit s'ha expressat la nova directora territorial d’Interior de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, Montserrat Messeguer.

Durant la trobada s’ha volgut fer un agraïment al delegat d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Palau, malauradament traspassat el passat mes de febrer. Aquest moment de record s’ha fet constar a l’acta de la Junta Local de Seguretat.

Mostrar formulari de contacte