Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Bajo el sol', nova proposta del CineClub la Seu

'Bajo el sol', nova proposta del CineClub la Seu

La pel·lícula de Dalibor Matanic, premiada a Canes, parla de les conseqüències de la guerra dels Balcans des de la perspectiva d'un amor impossible. La projecció és aquest dijous a les 10 de la nit a Cinemes Guiu

'Zvizdan' (Bajo el sol)
'Zvizdan' (Bajo el sol)
07/06/2017 12:25

El Cineclub la Seu presenta aquesta setmana el film 'Zvizdan' ('Bajo el sol'), del director croat Dalibor Matanic. La projecció serà aquest dijous a les 10 de la nit a cinemes Guiu.

'Bajo el sol' narra tres històries situades als anys 1991, 2001 i 2011 que en principi, no tenen relació entre elles però que que estan interpretades pels dos mateixos actors principals. Són relats al voltant d'amors prohibits entre croats i serbis. La guerra de l'antiga Iugoslàvia, que es va allargar deu anys (1991-2001) és el teló de fons d'aquesta pel·lícula en forma de tríptic. Les guerres, com més locals, més triguen a cicatritzar i és exactament això el que il·lustra el film. Una mena de retrobament amb el mite de Romeu i Julieta, en aquest cas entre una dona croata i un home serbi.

Segons argumenta Dalibor Matanic, "el que passa a Croàcia és que el paisatge és tan bell i el clima tan càlid que la vida és agradable i no esperes que passi res dolent; la naturalesa t'afecta perquè és molt exuberant". El director assegura que "al començament dels 90 ningú esperava que pogués haver-hi una guerra; s'acostava el conflicte, però la gent pensava que no arribaria al camp de Croàcia ni que seria el que va acabar sent, i va ser tot una mica sobtat, de cop i volta el país estava sumit en una violència inimaginable".

'Bajo el sol' va guanyar el Premi Especial del Jurat a Canes 2016. Dalibor Matanic, nascut el 21 de gener de 1975 a Zagreb, és titulat en Direcció de Cinema i Televisió per l’Acadèmia d’Art Dramàtic de Zagreb. Ha obtingut diversos premis en festivals internacionals de cinema. Una de les seves obres més reeixides és el curtmetratge 'Tulum/Party', estrenat a Canes.

Mostrar formulari de contacte