Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Balanç positiu de la trobada a Madrid per parlar de la variant de la N-260 i els fronterers

Balanç positiu de la trobada a Madrid per parlar de la variant de la N-260 i els fronterers

Els representants municipals es mostren satisfets del resultat de les reunions amb el Ministeri de Foment i amb el representant del Congrés dels Diputats El PSC-Progrés considera que les dues trobades amb tècnics de l'administració estatal s'hauran de complementar amb converses d'àmbit polític
Madrid - Portaveus la Seu
23/07/2008 16:58

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i els portaveus dels grups municipals van reunir-se ahir amb el subdirector general de projectes del Ministeri de Foment, Fernando Hernández Alastuey, per tal de presentar-li les al.legacions de l’Ajuntament al projecte de la futura variant N-260. En la reunió es van plantejar els principals objectius que recull l'al•legació de l'Ajuntament al projecte de variant com, per exemple, passar dels 100m actuals als 50m d’afectació lateral,  per tal de poder desenvolupar el polígon industrial. Les al.legacions també sol.liciten la millora dels accessos i la reducció d'impacte ambiental de la infraestructura.

Els representants municipals van mostrar-se satisfets amb el resultat de la reunió ja que Foment va qualificar de “raonables” les demandes de l'Ajuntament. El subdirector general, que estava acompanyat pel delegat del Ministeri de Foment a Lleida, Juan Antonio Romero, va comprometre's a agilitar els tràmits, a estudiar a fons les al•legacions i a tenir molt en compte l'opinió unitària de l'ajuntament urgellenc. La delegació de la Seu va destacar la necessitat de seguir els tràmits relacionats amb la variant i plantejar la reivindicació, quan calgui, a totes les instàncies polítiques del Ministerio de Foment.

D'altra banda, alcalde i regidors municipals van realitzar una visita al Congrés dels Diputats, on es van entrevistar amb el Director de Comissions del Congrés i alhora lletrat de la Comissió de Treball, Ignacio Gutiérrez Casillas. El lletrat va rebre a la delegació urgellenca en representació de Juan Barranco, president de la comissió de Treball del Congrés, que es va excusar a última hora per un imprevist. En la reunió es va exposar el treball que s’està fent des de l'Ajuntament amb la qüestió dels fronterers. Gutiérrez Casillas va detallar les diferents vies que existeixen per fer viable la proposta que plantegi la Seu, tot i constatar que els canvis legislatius són lents i feixucs. Tots els respresentants de l'Ajuntament van agrair les útils explicacions de Gutiérrez Casillas i van comprometre's a traslladar als seus respectius grups parlamentaris als Congrés dels Diputats les solucions plantejades, un cop finalitzat l'estudi, per tal de tramitar-ho a les diferents comissions parlamentàries.

Valoració del PSC-Progrés

El portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, ha qualificat la reunió a Madrid per parlar de la N-260 de "contacte previ i modest". En opinió de Mas, l'Ajuntament haurà d'actuar de forma més directa "un cop es tingui  tota la documentació sobre el projecte i passi al Ministeri de Medi Ambient". "Serà llavors quan caldrà tenir molts contactes polítics i treballar perquè les al.legacions s'entenguin i s'acceptin", afirma. I afegeix que la trobada amb els tècnics és l'inici d'un procés "llarg i que no serà fàcil".

D'altra banda, Mas ha lamentat avui que la reunió a Madrid per parlar dels fronterers s'hagi fet sense l'informe previ sobre les reivindicacions del col.lectiu. "També caldrà parlar políticament d'aquesta qüestió un cop es tinguin els estudis adients", indica.

Mostrar formulari de contacte