Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Balanç positiu de les obres del carrer Major de la Seu

Balanç positiu de les obres del carrer Major de la Seu

Comerciants, hostalers i veïns valoren que la reforma s'està duent a terme "bé i ràpid" Els representants de la UBSU, l'Associació d'Hostaleria i l'Associació de Veïns s'han reunit aquesta passada setmana amb l'alcalde de la Seu, Albert Batalla
Batalla - Sànchez - Ferrer - Serrra - Reunió a l'Ajuntament
24/08/2009 10:20

Els màxims representants de la Unió de Botiguers (UBSU), de l'Associació d'Hostaleria i de l'Associació de Veïns han valorat molt positivament les obres que s'estan portant a terme al carrer Major de la Seu d'Urgell. Així ho han manifestat els presidents de la UBSU, Ramon Ferrer, de l'Associació d'Hostaleria, Miquel Àngel Sànchez, i de l'Associació de Veïns del mateix Carrer Major, Pere Serra, després d'haver mantingut la setmana passada una reunió d'avaluació amb l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i diversos tècnics municipals.

L’edil urgellenc i els representants de les tres entitats van coincidir en destacar la importància d’invertir prop d’1’5 milions d’euros en el centre històric, la principal zona comercial i turística de la ciutat. Cal recordar que el projecte del carrer Major és de més de 880.000€ i que el pressupost de millora dels carrers adjacents, Fra Andreu Capella i Lluís de Sabater, ascendeix a 479.000€.

D'altra banda, tots van reconèixer que les obres s’han fet "bé i ràpid". Segons l’alcalde de la Seu “aquestes eren les dues principals prioritats per a nosaltres, que els treballs de reforma es fessin correctament i amb el menor temps possible”.

Les obres al carrer van començar el dia 20 d’abril i ja estan arribant a les darreres fases. A més, s’ha permès la circulació de vianants a mesura que s’ha anat finalitzant els diversos trams de carrer. La intervenció al carrer ha suposat, a banda d’un nou paviment i millores en la il·luminació, la renovació dels serveis del subsòl, amb la doble canalització de les aigües pluvials i les residuals, la instal·lació dels tubs de la fibra òptica, així com el soterrament dels contenidors d’escombraries.

Soterrament de contenidors i protocol de neteja

Una de les conclusions de la reunió va ser la valoració positiva per l’aposta de soterrar els contenidors. Tots van coincidir a opinar que fer desaparèixer aquests elements de la superfície "contribueix a ordenar i millorar la imatge del carrer". En aquest sentit, i respecte a la polèmica de les últimes setmanes en relació amb la ubicació dels contenidors, les tres entitats entenen que la decisió "s'ha realitzat amb criteris tècnics, tot primant la seguretat dels edificis del carrer, ja que la gran majoria no tenen fonaments".

En aquesta reunió entre la UBSU, l'Associació d'Hostaleria i de l'Associació de Veïns amb l'Ajuntament de la Seu s'ha acordat establir amb la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet un protocol de neteja que garanteixi en tot moment la qualitat dels carrers Major i Canonges, especialment pel que fa referència a recollida de cartrons i altres deixalles de l'activitat comercial i dels mercats setmanals.

Finalment, els representants de les tres entitats van coincidir en destacar la interlocució constant durant tot el procés d’obres amb l’Ajuntament, que s’ha visualitzat en les reunions comunes de seguiment d’obres realitzades cada 15 dies i que “han servit per incloure millores al carrer” durant el procés de l’obra.

Mostrar formulari de contacte