Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Baqueira Beret invertirà 6,5 milions d'euros en un nou telecadira

Baqueira Beret invertirà 6,5 milions d'euros en un nou telecadira

01/06/2010 18:24

L'estació d'esquí de Baqueira Beret (Val d'Aran), disposarà la pròxima temporada 2010/11 d'un nou telecadira. Aquest remuntador, que suposarà una inversió de 6,5 milions d'euros, unirà la zona de l'Orri amb la del Cap de Bonaigua.

Serà un telecadira desembragable de sis places i salvarà un desnivell de 630 metres, cosa que el convertirà en el remuntador de més gran desnivell de l'estació. La longitud del remuntador serà de 2.314 metres. Aquesta instal·lació, que disposarà de 107 cadires, tindrà una capacitat de transport de 2.800 persones hora.

L'enginy s'anomenarà Jorge Jordana, que va ser el principal promotor de l'estació, de la qual fou president des del 1962 fins l'any 1999 en què va morir.

L'estació de Baqueira Beret ha contractat a Doppelmayr AG, el primer constructor mundial de remuntadors mecànics, el subministrament i construcció de la nova instal·lació. Amb aquest telecadira, previst per a la pròxima temporada d'esquí, Baqueira Beret continua la millora de les seves instal·lacions al servei dels amants de l'esquí i reforça el seu lideratge en el sector de la neu espanyol.

Serà també el remuntador amb el més gran 'moment de potència' dels instal·lats fins a la data. El 'moment de potència' d'un remuntador mecànic es calcula en funció de la seva capacitat de transport ponderada pel seu desnivell i mesura la capacitat de fer guanyar altitud als esquiadors. El resultat d'aquesta fórmula proporciona una mesura aproximada del nombre d'esquiadors que poden utilitzar al mateix temps una instal∙lació.

Mostrar formulari de contacte