Bassaganya creu que la llei de finances locals serà un pas endavant per als municipis
El director general d'Administració local ha fet aquestes declaracions en el decurs de la inauguració de l'Ajuntament de Cabó
El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, ha manifestat que la llei de finances locals de Catalunya ha de suposar una millora en la gestió dels municipis. El desenvolupament d'aquesta llei, que està previst portar al Parlament durant el primer semestre del 2008, és una conseqüència de l'aprovació de l'Estatut, i permetrà millorar les finances locals. Bassaganya ha fet aquestes declaracions en el decurs de la inauguració de l'Ajuntament de Cabó (Alt Urgell), unes obres que han estat subvencionades amb una partida del PUOSC vigent. Bassaganya ha manifestat durant l'acte la voluntat de dotar a l'administració local de més recursos ja sigui per a equipaments o per remunerar la feina dels qui encapçalen els consistoris.
El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, ha explicat durant la seva visita a Cabó, que una de les possibilitats que ofereix el nou Estatut és la del desenvolupament de la llei de finances locals, que es vol entrar al Parlament durant el primer semestres del 2008, i que ha de dotar a l'administració municipal d'una millora en la seva gestió financera. Per això, segons Bassaganya, caldrà tenir present el mapa municipal i les competències de cada ens de manera que se sàpiga 'quin paper fa què i qui ho paga'.
Carles Bassaganya també ha parlat de les millores que du a terme el seu departament per 'dignificar' la tasca de les administracions locals, sobretot les més petites, que s'enfronten a importants dificultats. Per això, el director general d'Administració Local ha explicat que es vol dotar aquests ajuntaments de més recursos econòmics per poder disposar d'unes bones infraestructures, però també es pretén remunerar adequadament els càrrecs electes.
Bassaganya ha destacat la importància que els petits municipis tenen en el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya, de manera que es poden beneficiar de les ajudes que es preveuen si presenten els projectes corresponents. En aquest sentit, el temini per fer-ho va des del novembre i fins al 15 de desembre. En aquest sentit, Bassaganya ha assenyalat que en aquesta convocatòria s'han fet alguns canvis com passar de l'estructura quadriennal a cinc anys, o la intenció de proporcionar mecanismes per ajudar a decidir si les actuacions que els ajuntaments presenten al PUOSC són sostenibles econòmicament.
El director general d'Administració Local ha inaugurat la nova casa consistorial de Cabó on s'hi han fet diverses actuacions com l'adquisició d'un edifici del Bisbat d'Urgell i les obres de rehabilitació de la planta baixa, entre d'altres. A més, ha assistit a la inauguració de la plaça Josep Obiols i Canal i de la premsa del vi, una rèplica d'una premsa del segle XII.
De la seva banda, l'alcalde de Cabó, Josep Marqués, ha agraït la col·laboració d'Administració Local i d'altres institucions que han fet aportacions per dur a terme les obres, que han costat aproximadament uns 170.000 euros. D'aquests, 129.329 corresponen al PUOSC vigent. Marqués ha manifestat que, pels petits ajuntaments, és 'imprescindible' rebre subvencions públiques per tirar endavant les infraestructures necessàries pel poble.