Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Batalla confia que el pressupost de la Generalitat inclogui una partida per al futur Institut-Escola La Valira

Batalla confia que el pressupost de la Generalitat inclogui una partida per al futur Institut-Escola La Valira

El departament d'Ensenyament avançaria així la construcció de l'edifici, que s'havia previst per al 2013 L'alcalde urgellenc valora positivament durant el ple municipal la negociació del document pressupostari de l'Ajuntament de la Seu
Ajuntament de la Seu d'Urgell
20/12/2011 10:01

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, s'ha mostrat confiat aquest dilluns que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012 inclouran ja una partida pressupostària per a l'inici de la construcció del futur Institut-Escola La Valira. Batalla no descarta que s'aprovi aquesta inversió després d'haver parlat amb responsables del departament d'Ensenyament que "així ho han indicat".

Tot i que el també diputat de CIU s'ha mostrat prudent en relació amb l'anunci "perquè encara no està confirmat oficialment", avança que seria "una bona notícia per a la ciutat" i atendria les demandes expressades pel consistori urgellenc. La inclusió del centre educatiu al pressupost català suposaria agilitzar les obres, que en un primer moment s'havia acordat que es durien a terme durant el 2013.

Batalla recorda que la tendència demogràfica a la baixa ha obligat a replantejar a la Seu la continuïtat de l'Escola La Valira, "però s'ha trobat una solució molt vàlida per donar resposta a les famílies que tenen els seus fills escolaritzats en aquest centre". En aquest sentit, l'alcalde urgellenc subratlla la importància de la proposta consensuada "que convertirà el centre d'infantil i primària en un institut que facilitarà la desmassificació de l'institut Joan Brudieu". La iniciativa, a més, permetrà que l'Escola d'Adults s'instal.li als mòduls prefabricats del carrer de l'Orri.

El pressupost de la Generalitat l'aprovarà aquest dimarts el Consell Executiu i, posteriorment, es trametrà al Parlament. Si finalment s'inclou el nou Institut-Escola La Valira en el document pressupostari, el centre es construirà en una parcel.la de l'Horta del Valira.

Elaboració dels pressupostos de la Seu pel 2012

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, també ha agraït aquest dilluns durant els informes d'alcaldia del ple municipal la negociació "transparent i responsable" del tinent d'alcalde d'Hisenda amb els membres de la Comissió d'Hisenda (formada pels grups municipals), a més dels serveis tècnics de l'Ajuntament, per a l'elaboració dels pressupostos urgellencs per als 2012.

Segons comenta Batalla, s'està fent un debat "intens" del document pressupostari i "és bo que es conegui la bona feina i la predisposició de l'equip de govern i la resta de partits per demostrar que s'està a l'alçada del que requereixen temps difícils com els actuals".

Mostrar formulari de contacte