Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Batalla demana a Carod-Rovira que s'utilitzin els jutjats per a dependències del Govern al Pirineu

Batalla demana a Carod-Rovira que s'utilitzin els jutjats per a dependències del Govern al Pirineu

L'alcalde de la Seu ha sol.licitat també l'elaboració un estudi de valortizació del patrimoni històric de la Guerra de Successió
Reunió entre Batalla i Carod-Rovira
04/06/2008 18:38

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, s'ha reunit avui amb el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, per abordar diverses qüestions que afecten a la nostra ciutat.

En primer lloc, l'alcalde urgellenc i el vicepresident de la Generalitat han realitzat una valoració del desplegament territorial del Govern al Pirineu. Sobre aquest tema, Batalla ha sol•licitat a Carod-Rovira que s'activi al màxim el pes institucional de la Generalitat a l'edifici dels antics jutjats de la Seu, immoble que va ser cedit a finals de l'any 2005, malgrat que encara no s'ha concretat el seu ús al 100%.

En aquest sentit, l'alcalde urgellenc ha manifestat en el transcurs de la reunió mantinguda amb Carod-Rovira que “cal activar aquesta qüestió per tal que a la Seu s'instal•lin dependències de la delegació del Govern al Pirineu i es doti la ciutat del pes institucional que li pertoca”. Per la seva part, Carod Rovira s'ha compromès a agilitzar aquest tema i a reconèixer el paper important que la Seu té en l'àmbit pirinenc.

D'altra banda, Albert Batalla també ha demanat al vicepresident de la Generalitat de Catalunya el suport necessari per realitzar un estudi de valorització del patrimoni històric de la ciutat de l'època de la Guerra de Successió. L'alcalde de la Seu ha fet aquesta sol•licitud tot preveient que l'any 2013 es commemoraran els 300 anys de setge de Castellciutat per part de les tropes borbòniques.“La idea és donar el màxim valor a aquest patrimoni històric que es troba al nostre municipi i treure'n un rendiment turístic, històric i pedagògic i institucional”, ha afegit Albert Batalla.

Mostrar formulari de contacte