Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Batalla presenta el cartipàs municipal per a la legislatura 2015-2019

Batalla presenta el cartipàs municipal per a la legislatura 2015-2019

L'Ajuntament de la Seu comptarà amb dues noves regidories: Transparència i Bon Govern i Treball Fronterer. L'organització inclou tres grans àrees: serveis centrals i territori; atenció a les persones; i promoció de la ciutat
Tinents d'alcalde de la legislatura 2015-2019
01/07/2015 16:05

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha avançat aquest migdia en roda de premsa com ha quedat dissenyada l'organització del nou govern municipal d'aquest nou mandat municipal 2015-2019.

Batalla ha volgut remarcar en aquesta presentació de les àrees d'acció de govern “allò què volem fer”. En aquest sentit, l'alcalde urgellenc ha explicat que l'acció de govern municipal es basarà en quatre grans ítems: la recuperació econòmica, les polítiques socials, una ciutat endreçada i equipada, i la participació ciutadana, la transparència i el bon govern.

Respecte a la recuperació econòmica, Albert Batalla ha explicat que “des de l'Ajuntament ajudarem en tot allò que puguem per tal que aquesta recuperació arribi tant a les famílies com a les empreses”. Les polítiques socials és un altre punt fort del nou govern municipal, "seguint en la mateixa línia treballada en els darrers mandats".

Pel que fa a tenir una ciutat endreçada i equipada, Batalla ha indicat que en els propers mesos es presentarà un pla d'inversions per insistir-hi. En relació amb la darrera qüestió, la participació ciutadana, la transparència i el bon govern, l'alcalde de la Seu d'Urgell ha manifestat que “els temps en què vivim ens demanen un esforç complementari en aquest àmbit, i el portarem a terme, tot facilitant encara més la participació dels urgellencs i urgellenques en la presa de decisions, així com l’accés a la informació de la institució perquè tothom qui ho vulgui, sàpiga, per exemple, com s’inverteixen els recursos públics”.

Nou cartipàs municipal

Durant el ple d'aquest dimecres s'informarà de les delegacions sobre el cartipàs municipal que l'alcalde de la Seu d'Urgell ha decretat. En aquest sentit, s'han organitzat tres grans àrees, tal i com ja estava establert en el darrer mandat. Tanmateix, s'incorporaran dues novetats “tot seguint la línia marcada pels objectius de l'acció de govern que volem portar a terme en aquest pròxims quatre anys". Així, es crearà la Regidoria Transparència i Bon Govern, i la Regidoria de Treball Fronterer. Respecte a la de Treball Fronterer, l'alcalde de la Seu ha justificat la seva creació “per poder anticipar-nos als canvis que es produeixin en el mercat andorrà i ajudar millor a un col·lectiu de treballadors i treballadores importants per la ciutat”.

Les àrees, que corresponen a les tres tinences d’alcaldia, són: serveis centrals i territori; atenció a les persones; i promoció de la ciutat.

Distribució de regidories

La primera àrea, que serà presidida pel primer tinent d'alcalde, Jesús Fierro, serà la de serveis centrals i territori. Aquesta comprèn: Hisenda, Urbanisme, Serveis municipals, Mobilitat i Habitatge, Recursos Humans i Medi Ambient i Sostenibilitat i Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, el regidor de les quals serà Jesús Fierro. També hi ha la regidoria d'Atenció Ciutadana i OAC, que encapçalarà Isidor Alberich. A més, també s'hi engloba la regidoria de Barris, que ostentarà Anna Vives. El regidor responsable del poble de Castellciutat serà el propi alcalde, Albert Batalla.

La segona àrea està dedicada a l'atenció a les persones i serà presidida per la segona tinent d'alcalde, Anna Vives. Aquest àmbit emmarca les regidories de Serveis Socials, Participació Ciutadana i Comunicació, i Transparència i Bon Govern, la responsabilitat de les quals recaurà també en Anna Vives. A més, s’hi inclouen les regidories de Salut, Solidaritat i Cooperació, Gent Gran i Polítiques d'Igualtat, que encapçalarà Montserrat Bonet. Les regidories de Joventut i Infància i Ensenyament seran encapçalades per Sílvia Iscla, que substituirà Meritxell Planes.

La tercera àrea serà la dedicada a la promoció de la ciutat. Serà presidida per la tercera tinent d'alcalde, Mireia Font. Les regidories d'Empresa, Ocupació, Treball fronterer, Turisme i Promoció econòmica seran encapçalades per la mateixa Mireia Font, mentre que la regidoria de Cultura quedarà dividida en dues subàrees: la de programació cultural, dirigida per Mireia Font, i la d'Escoles Municipals, dirigida per Anna Vives. La regidora de Festes serà Sílvia Iscla, i Isidor Alberich serà responsable de les regidories d'Innovació Tecnològica i Esports.

Renúncia d'una regidora

La sessió plenària abordarà, entre d'altres punts, donar compte de la renúncia de Meritxell Planes com a regidora, i que, com ja es va informar fa uns dies, serà substituïda per Sílvia Iscla, número nou de la llista de CiU.

Mostrar formulari de contacte