Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Batalla sol.licita per a la Seu una unitat d'atenció i tractament de la fibromiàlgia

Batalla sol.licita per a la Seu una unitat d'atenció i tractament de la fibromiàlgia

La petició de l'alcalde de la Seu s'emmarca en l'aprovació recent d'una resolució al Parlament de Catalunya, que preveu un centre especialitzat a l'Alt Pirineu i Aran

Fibromiàlgia
Fibromiàlgia
16/06/2008 14:12

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha enviat una petició a la consellera de Salut, Marina Geli, perquè el Sant Hospital aculli la unitat hospitalària especialitzada d'atenció i tractament de la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica de la regió de l'Alt Pirineu i Aran. Batalla ha sol•licitat aquest nou recurs després de parlar-ne amb la direcció de l'hospital i amb el responsable del Departament de Salut al Pirineu.

L'objectiu de la demanda és reforçar la feina que ja s'està realitzant en aquest camp a casa nostra. L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha manifestat que “acostar recursos cap al territori pot influir decisivament en aquesta qualitat de vida". Batalla s'ha mostrat convençut que el Departament de Salut atendrà la petició de la Seu.

La sol.licitud de l'alcalde urgellenc s'emmarca en la recent aprovació per unanimitat d'una resolució al Parlament de Catalunya sobre l'atenció i el tractament de la fibromiàlgia i el síndrome de la fatiga crònica. Una iniciativa legislativa popular va reunir més de 140.000 signatures i va comptar amb el suport d'universitats, ajuntaments i col•lectius socials de tot tipus.

L'acord de tots els partits amb els impulsors de la iniciativa, a banda de fomentar una major visibilitat d'aquestes patologies per tal d'evitar la incomprensió social, estipula que en el termini d'un any existiran a Catalunya 11 unitats hospitalàries especialitzades que tractaran els casos més complexos d'aquestes malalties; una d'elles a la regió de l'Alt Pirineu i Aran.

Fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica

Les estadístiques diuen que un 5% de la població, majoritàriament dones, està afectada per aquesta patologies. Són malalties sobre les quals encara no es coneix una fórmula de cura total, però sí que s'hi pot actuar prevenint i també minimitzant els seus efectes, a més de donant una major qualitat de vida a les persones malaltes.

Mostrar formulari de contacte