Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bellestar acull els cursos d'estiu de les Escoles Agràries de Catalunya

Bellestar acull els cursos d'estiu de les Escoles Agràries de Catalunya

Una vuitantena de professors s'han trobat a l'Alt Urgell per compartir coneixements. Les jornades han comptat amb la visita del nou director d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona
Cursos d'estiu de les Escoles Agràries, a Bellestar
09/07/2015 19:50

L'Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar, és enguany l'escenari dels cursos d'estiu de les Escoles Agràries de Catalunya. Al llarg de tres dies una vuitantena de mestres i professionals d'arreu del país s'han reunit a l'Alt Urgell per compartir coneixements i millorar conjuntament la formació que donen als alumnes.

Les jornades han comptat aquest dijous amb la visita del nou director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Joan Girona. El representant de la Generalitat s'ha adreçat als professors i ha defensat la importància de les Escoles Agràries per disposar d'un sector primari modern i preparat per als reptes actuals.

Joan Girona ha aprofitat l'estada a l'Alt Urgell per visitar algunes empreses i artesans de la comarca que estan destacant com a model d'èxit, especialment del sector lleter. Girona ha animat a consumir productes locals i a valorar el paper dels elaboradors en la conservació del medi.

El director de l'Escola Agrària del Pirineu, Ernesto Pinto, ha valorat positivament el fet d'acollir aquests cursos, que es fan cada any en una escola diferent i que també inclouen activitats lúdiques. Enguany el programa s'ha centrat en tres temàtiques: la importància de la imatge en la formació, l'aprenentatge basat en problemes i la comunicació i la motivació a l'aula.

A banda de l'Alt Urgell, la Generalitat té Escoles Agràries al Pallars, Olius (Solsonès), Vallfogona de Balaguer, Manresa, les Borges Blanques, Alfarràs (Segrià), Gandesa, Constantí (Tarragonès), Amposta, Tàrrega, Santa Coloma de Farners i Monells (Baix Empordà), a més a més de l'Escola de Viticultura i Enologia, a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès).

Mostrar formulari de contacte