Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bellver de Cerdanya invertirà 500.000 euros en la remodelació de l'LP-4033, que creua tot el poble

Bellver de Cerdanya invertirà 500.000 euros en la remodelació de l'LP-4033, que creua tot el poble

La Diputació de Lleida, titular de la via, la cedeix a l'ajuntament cerdà

Plaça de Sant Roc de Bellver (Foto: ACN)
Plaça de Sant Roc de Bellver (Foto: ACN)
09/06/2017 11:50

Bellver de Cerdanya invertirà 500.000 euros en la remodelació de l'eix viari de l'LP-4033, en el tram de 770 metres que creua tot el poble, des de la carretera de Baltarga fins al pont sobre el riu Segre. El projecte, esperat pels veïns des de fa anys, renovarà el ferm de la carretera, els vorals, la plaça de Sant Roc i les infraestructures de la xarxa d'aigua, a més d'incloure el soterrament d'alguns serveis.

L'Ajuntament cerdà ha aconseguit la inversió gràcies a un conveni amb la Diputació de Lleida, titular de la carretera, que aportarà 400.000 euros, assumint-ne el municipi els 100.000 euros restants. El document signat també contempla la cessió de via.

En declaraciona a l'ACN, l'alcalde de Bellver, Xavier Porta, s'ha mostrat "molt satisfet" pel que és una de les obres "cabdals" de la legislatura. Així mateix, ha dit que "essent un tram de carretera que es troba en la trama urbana, el més normal és que sigui del poble, ja que igualment la gestiona el consistori".

Millores a la plaça de Sant Roc

En el projecte de millora destaca de forma especial la remodelació de la plaça de Sant Roc, que està al mig de recorregut de l'LP-4033 i és un dels principals nusos de distribució de trànsit entre el nucli antic i la part comercial de la població.

L'alcalde de Bellver ha destacat que aquest espai sempre ha suposat un "problema", ja que mai ha estat ben organitzat. Així, Porta, indica que "s'intentarà pacificar la zona i fer-la més adaptada als vianants". La remodelació de la plaça inclourà l'eliminació d'una rotonda; es deixarà un vial de sortida i es tallarà al trànsit el camí de Talló, al qual no hi podran accedir els vehicles. D'aquesta manera, el consistori espera recuperar l'espai per als vianants i fer una entrada al nucli antic molt més amable.

Termini de les obres

L'obra, que està pendent de l'aprovació del conveni i de la licitació, podria començar la tardor vinent i allargar-se fins a principis del 2018.

Mostrar formulari de contacte