Boí Taüll estrena un remuntador que porta els esquiadors fins a la cota més alta dels Pirineus (2.751 metres)
El teleesquí Puig Falcó supera un desnivell de 207 metres i té una capacitat de transport de 720 persones a l'hora
L’estació de muntanya de Boí Taüll posa en marxa aquest dissabte, 22 de gener, el teleesquí Puig Falcó. El giny és un remuntador d’arrossegament reubicat de la pròpia estació (antigament anomenat teleesquí Erta) que substitueix l’antic telecadira que portava al punt més alt del complex hivernal (el cim del Puig Falcó o Raspes Roies, a 2.751 m) i que donava accés a un sector del domini esquiable únicament accessible des d’aquell punt. El teleesquí Puig Falcó relleva l’antic telecadira com a remuntador més alt de tots els Pirineus i esdevé una instal·lació important per als practicants.
El giny té el seu punt de partida al coll de Roies, accessible amb el telecadira de quatre places que porta aquest mateix nom i supera un desnivell de 207 metres en un total de 610 metres de recorregut fins a assolir la cota màxima de l’estació a 2.751 metres. Té capacitat per a transportar 720 persones cada hora.
La substitució del remuntador ha vingut motivada perquè l’antic telecadira de dues places estava freqüentment inoperatiu a causa del fort vent que afecta la zona on es troba la instal·lació, en una carena d’alta muntanya. El teleesquí, que remunta al les persones usuàries per mitjà d’arrossegament, és molt més resistent a condicions de vent en alçada i podrà mantenir-se en marxa més dies durant la temporada.
Zona amb neu de gran qualitat
El sector de Puig Falcó és un dels més apreciats de Boí Taüll per als practicants més experts de l’esquí i el surf de neu, i és que és en aquesta zona de l’estació on es localitzen gran part de pistes negres i vermelles, així com itineraris de fora pista amb neu de qualitat gràcies a la seva bona orientació. El sector, amb una cota màxima de 2.751 m culminant al cim de la muntanya, permet a més als visitants de gaudir d’unes vistes úniques de 360 graus al Pirineu occidental i la Ribagorça abans d’iniciar el descens.