Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bon començament de la temporada d'esquí a Baqueira Beret

Bon començament de la temporada d'esquí a Baqueira Beret

L'estació, que ja té quasi mig metre de neu, valora com a "perfecte" el primer cap de setmana d'obertura. El complex afronta amb un alt volum de reserves tant el llarg pont de la Puríssima com les vacances de Nadal

Els primers esquiadors estrenen la temporada 2022-2023 a Baqueira Beret (Foto: ACN)
Els primers esquiadors estrenen la temporada 2022-2023 a Baqueira Beret (Foto: ACN)
28/11/2022 19:40

Baqueira Beret ha començat amb bones sensacions la temporada d'esquí 2022-2023. Enguany l'estació de les valls d'Aran i Àneu ha estat la primera de Catalunya a inaugurar la campanya, aquest darrer cap de setmana de novembre, i la quantitat i qualitat de neu de què ja disposen els ha permès arrencar fins i tot amb més pistes de les previstes inicialment: han ofert als primers visitants un total de 40 quilòmetres, un 23% del seu domini esquiable, que enguany ja arriba als 170 km.

El director comercial de Baqueira, Xavi Ubeira, ha parlat d'un inici de temporada "perfecte", pel bon temps i les bones condicions de la neu, i confia que de cara a la setmana vinent es puguin obrir més pistes tot coincidint amb el llarg pont de la Puríssima d'enguany. Pel que fa als esquiadors, ha destacat les ganes que tenien de poder tornar a gaudir dels esports de neu.

L'estació d'esquí més gran de Catalunya ja disposa d'un gruix d'entre 30 i 40 centímetres de neu pols. Una base que s'espera que creixi més, perquè de fet aquest dilluns han caigut 15 centímetres més i encara s'espera més nevades al llarg d'aquesta setmana. Per tot plegat, Ubeira manifesta que és "l'inici de temporada perfecte i il·lusionant". A més a més, el director del complex considera molt important poder obrir abans del pont festiu de desembre, perquè donarà temps a tenir-ho tot preparat abans que l'estació estigui a "ple rendiment".

Bona part dels esquiadors que han estrenat temporada aquest dissabte són veïns de l'Aran i el Pallars Sobirà o bé gent amb segones residències a la zona, segons ha explicat Ubeira. Alguns amants dels esports de neu han confirmat que tenien moltes ganes de començar la temporada i també han admès que s'han trobat amb unes condicions de neu millors de les que s'esperaven. A més a més Xavi Ubeira assegura que ja tenen moltes reserves, que el client francès també està "responent" i que ja tenen dates plenes, com ara les vacances de Nadal o el mes de febrer.

Inversions de 17,6 MEUR i forfet més car

Baqueira Beret ha obert després de realitzar inversions per valor de 17,6 milions d'euros, que s'han destinat principalment a la construcció del nou telecadira Dossau, a l'àrea de Beret. El disseny renovat del desembragable passa de tres a sis places amb l'objectiu de poder transportar fins a 2.400 esquiadors per hora amb una cota de sortida situada a 1.881 metres i d'arribada als 2.508 metres. L'estructura cobreix un desnivell de 627 metres amb una longitud de 2.301 metres. Aquesta remodelació ha portat noves pistes i han permès ampliar el domini esquiable fins als 170 quilòmetres.

D'altra banda, l'increment dels costos energètics ha fet que enguany el forfet per esquiar a l'estació s'apugi un 7%, fins als 63 euros. I és que en funció de la neu artificial que s'hagi de produir i del volum d'esquiadors que s'hagi de transportar amb els remuntadors, enguany la despesa energètica de Baqueira Beret podria multiplicar-se i passar dels prop de 2 milions d'euros de l'any passat, a 4 MEUR.

Més de 700 llocs de feina directes

Baqueira Beret compta amb més de 700 treballadors directes, dels quals uns 200 són fixos i uns 300 més fixos discontinus, mentre que els 200 restants són de temporada. A tots ells cal sumar-hi els milers de llocs de feina indirectes que generen el gran volum de visitants que vénen a esquiar a l'estació, tant des de la Val d'Aran com des de les Valls d'Àneu.

Mostrar formulari de contacte