Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bona rebuda al nou local de l'AECC a la Seu d'Urgell

Bona rebuda al nou local de l'AECC a la Seu d'Urgell

L'entitat i les institucions locals elogien la comoditat i amplitud de Casa Molines i n'agraeixen la cessió. Actualment, a banda de l'acompanyament als pacients, s'hi ofereix servei psicològic, terapèutic, jurídic i de fisioteràpia

08/06/2021 18:40

El nou local de l'AECC-Catalunya contra el Càncer a la Seu d'Urgell ha tingut una bona rebuda tant dels usuaris com de les institucions. L'espai, ubicat a la planta baixa de Casa Molines (a davant de la plaça de les Monges), s'ha inaugurat oficialment aquest dilluns a la tarda amb la presència de diversos representants institucionals. L'acte tenia una cabuda limitada a causa de les actuals restriccions sanitàries.

El president de l'AECC a Lleida, Eduardo Serrano, valora que la nova ubicació suposa "un salt important per donar un servei més adient als pacients, amb la col·laboració dels tècnics".

De la seva part, l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, va lloar "la gran tasca que fa l'AECC, a la demarcació de Lleida, a tot arreu i de manera més concreta a la Seu, on hi té una presència molt viva i molt propera a les famílies". Monsenyor Vives també valora l'augment de serveis que s'ha viscut els darrers anys, amb una oferta que ara inclou atenció psicològica, terapèutica, psicotècnica, jurídica i també "de donar ànims". Per tot plegat, ho defineix com "una realitat bonica que valia la pena aixoplugar. El també copríncep d'Andorra exerceix actualment de president de la fundació que gestiona la deixa solidària de Maria Dolors Maestre Pal, que "va deixar una bona part dels seus diners al servei dels necessitats", incloent la meitat de la Casa Molines de la Seu. Per això, Vives vol posar en valor a títol pòstum el proïsme de Maria Maestre.

L'alcalde de la Seu d'Urgell i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, també va expressar la satisfacció per l'actual funcionament "d'una associació que des de fa molts anys fa molt bona feina, amb activitats preventives, serveis extres i, sobretot, acompanyament en aquests moments difícils que són la diagnosi i el tractament del càncer". Fàbrega valora que, amb la planta baixa i el jardí d'aquest cèntric edifici, l'entitat "pot fer aquesta bona feina amb molta més dignitat, en uns espais molt agradables i més amplis". El batlle urgellenc, alhora, expressa l'agraïment de la ciutat a Maria Maestre "per la generositat que ja va mostrar en vida i que també va mostrar en el seu testament".

Els serveis de l'AECC a la Seu

Pel que fa als serveis que s'hi presten, el psicòleg col·laborador de l'AECC al Pirineu, Jordi Arjó, en destaca que s'han tornat a activar amb força després de l'etapa més dura de la pandèmia. Pel que fa a atenció psicològica individual, el servei es presta el primer i el tercer dijous de cada mes, entre les 11 del matí i les 6 de la tarda. Cal demanar cita prèvia al telèfon 679 52 98 18 o al correu jordi.arjo@aecc.es.

L'atenció social i d'acollida està disponible els dimarts, de les 4 a les 7 de la tarda, i es pot demanar al telèfon 691 86 14 37 o al correu lorena.gravet@aecc.es. I la fisioteràpia individual funciona el primer i el tercer dilluns de cada mes, de la 1 del migdia a les 4 de la tarda, i s'hi pot contactar al telèfon 686 38 93 49. Quant a l'assessorament jurídic i laboral, el número de contacte és el 695 55 77 88; i per a l'acompanyament telefònic, el 619 10 55 37.

Una de les voluntàries que hi col·labora actualment és Montse Herreros, que ha superat un càncer de mama. Ella mateixa anima tothom qui pateixi càncer a fer ús d'aquests serveis i també "a posar els nassos sobre la taula i dir que vol seguir endavant". I, tot que reconeix que hi ha moments durs, creu que la clau és "no defallir mai". Per això, es mostra il·lusionada de poder-hi ajudar i de crear "un entorn on tothom parlem el mateix idioma i es pot resoldre dubtes". Actualment, a banda dels serveis esmentats, ja promouen activitats com ara tallers de ceràmica i manualitats.

En l’acte també van intervenir Lorena Gravet, treballadora social de l'AECC a la Seu, i Zósimo Gonzálezel president de la junta de l'entitat a la capital de l'Alt Urgell. Des de l'associació recorden la tasca feta i els objectius de futur, com ara ampliar la xarxa de voluntariat, fer accions de prevenció, dur a terme campanyes per conscienciar i recollir recursos per investigació, a més de continuar incrementant l’oferta de serveis.


  • Inauguració del nou local de l'AECC-Catalunya contra el Càncer, a Casa Molines de la Seu d'Urgell
    Inauguració del nou local de l'AECC-Catalunya contra el Càncer, a Casa Molines de la Seu d'Urgell
  • Entrada del nou local de l'AECC a Casa Molines de la Seu
    Entrada del nou local de l'AECC a Casa Molines de la Seu

Mostrar formulari de contacte