Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bona resposta als actes d'Oliana Decideix per promoure la consulta

Bona resposta als actes d'Oliana Decideix per promoure la consulta

La plataforma expressa la seva satisfacció per la participació dels olianesos L'Associació de Joves de l'Alt Urgell (AJAU) dóna suport al referèndum tot i que discrepa sobre la referència a la Unió Europea
Consulta popular - Oliana Actes
20/04/2010 11:38

Aquest dissabte, 17 d'abril, la Plataforma Oliana Decideix ha organitzat diferents actes en relació a la cultura olianesa i la consulta sobre la independència de Catalunya. Durant el matí hi va haver una parada al mercat on per primera vegada es va poder votar de forma anticipada al referèndum. A més, els olianesos van poder informar-se de la consulta i dels actes del pròxim cap de setmana del 24 i 25 d'abril.

D'altra banda, a les quatre de la tarda va començar "Redescobreix Oliana", una ruta guiada amb Enric Esteve i Jordi Pasques, en la qual uns vuitanta olianesos van poder conèixer anècdotes, el significat i la història dels carrers i llocs més emblemàtics del poble, especialment, del barri antic.

A les sis va començar al Casal de Jubilats una taula rodona amb representants de la cultura alturgellenca, com ara Armengol Puig (President d'Òmnium Cultural de l'Alt Urgell), Jordi Solé (Filòleg i escriptor) i Sebastià Sardiné (advocat), que van respondre cinc preguntes sobre el referèndum. La taula va ser moderada per Carmen Lostao.

L'acte va comptar amb una vuitantena d'assistents i en tot moment va buscar incentivar la participació dels ciutadans i el reconeixement de la cultura d'un poble. Finalment, Josep Espunyes va fer la cloenda de l'acte amb un recital poètic.

La Plataforma Oliana Decideix ha expressat la seva satisfacció per tot el suport rebut i per la participació de tots els olianesos.

Suport de l'AJAU al referèndum

Pel que fa a la consulta popular sobre la independència de Catalunya, des de l'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell (AJAU) s'ha manifestat en un comunicat de premsa que aplaudeixen "el fet que la societat civil de la comarca s'hagi autoorganitzat al marge dels partits polítics i, fins i tot, de les institucions de l'Estat, i hagi tirat endavant el referèndum",  que tindrà lloc els propers 24 i 25 d'abril.

L'entitat indica que "cal no oblidar que l'autodeterminació és un dret inalienable de tots els pobles i que, com a nació oprimida, els Països Catalans no poden renunciar al lliure exercici d'aquest dret". D'altra banda, l'AJAU considera, però, que el fet que la pregunta faci referència explícita a la Unió Europea, "no és positiu, ja que allunya del referèndum a tots aquells independentistes que no combreguen amb les retallades de drets, la destrucció de l'Estat del benestar i les polítiques xenòfobes que solen arribar de “l'avançada” Europa".

Tot i així, l'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell anima a tots i totes "a participar als referèndum dels propers 24 i 25 d'abril i a reivindicar, democràticament, que som una nació".

Mostrar formulari de contacte