Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bona valoració de la primera edició de la Mobile Week de la Seu d'Urgell

Bona valoració de la primera edició de la Mobile Week de la Seu d'Urgell

L'esdeveniment ha inclòs una vintena d'activitats relacionades amb les noves tecnologies, amb l’assistència de més de 260 persones de forma presencial i més de 200 a través d'Internet
Un dels tallers de la Mobile Week La Seu d'Urgell (Foto: Jordi Fàbrega)
12/07/2021 18:24

La primera edició de la Mobile Week La Seu d’Urgell ha estat un èxit, segons ha valorat l'Ajuntament de la capital de l'Alt Urgell. En total s’han portat a terme 20 activitats relacionades amb les noves tecnologies, amb l’assistència de més de 260 persones de forma presencial i més de 200 a través d'Internet.

Durant els dies 9, 10 i 11 de juliol, més de 10 ponents han tractat una gran varietat de temes relacionats amb la tecnologia. Tomàs Moré, Xavier Lladós i Xavier Garcia han parlat sobre la ciberseguretat, tant en l’entorn empresarial com en l’entorn domèstic. Per la seva banda, Gabriel Anzaldi ha mostrat com les TIC representen un motor de l’economia actual, mentre que Rosa Paradell i Eduard Martín han donat a conèixer les oportunitats que la tecnologia 5G ofereix a l’Alt Urgell. En les seves xerrades, Marc Pons ha ensenyat com es poden aplicar els drons i la tecnologia sensòria en zones rurals, i el doctor Angel Seara, juntament amb Berta Giribet i Edgar Balagué, ha demostrat el potencial que la tecnologia 3D té pel que fa a aplicacions mèdiques.

D'altra banda, en la conferència d'inauguració, David Aguilar ha compartit la seva història de superació, explicant com es va construir una pròtesi pel seu braç amb peces de Lego i com va arribar a col·laborar amb aquesta empresa. També l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha presentat el prometedor projecte Pyrenees Tech Mountain, que pretén crear un hub tecnològic a la capital de l’Alt Urgell.

A més, el programa de la Mobile Week ha inclòs 10 tallers educatius en els que els assistents han après a utilitzar els codis QR i a fer volar drons, així com a construir robots amb Lego.

Alt nivell científic

En relació amb les conferències i els tallers oferts durant aquests tres dies, l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha destacat "l'alt nivell científic, divulgatiu i docent, i el fet que hagin donat a conèixer les aplicacions de totes aquestes noves tecnologies, en especial a casa nostra". El batlle se sent satisfet pel desenvolupament de les jornades que, tot i que s’han vist afectades per la pandèmia de la COVID-19, han comptat amb un gran nombre de participants. “Estem molt contents per l'acollida, la participació i la satisfacció dels assistents a tots els actes realitzats en un any molt complicat i en unes dates de vacances", ha indicat. I ha subratllat: "el fet de tenir les conferències enregistrades i accessibles per a tothom al canal de YouTube també farà que molta més gent ho pugui aprofitar".

Continuïtat de l'esdeveniment

L’èxit de la primera edició de la Mobile Week dóna peu a continuar celebrant aquestes jornades en el futur. “La Mobile Week ha aterrat a la Seu per quedar-s'hi, i l'any vinent, amb unes dates millors (febrer o març), sense la situació epidemiològica actual i amb tota l'experiència d'aquest any, segur que es consolidarà com un dels grans esdeveniments tecnològics del Pirineu i ens ajudarà a aconseguir la digitalització i la connectivitat que necessitem per tal de dur a terme una adequada transformació digital al territori, i així millorar la qualitat de vida de tothom i oferir oportunitats de futur per als nostres veïns i veïnes”, ha declarat l’alcalde urgellenc.

La Mobile Week són unes jornades tecnològiques incentivades pel Mobile World Congress que tenen com a objectiu donar a conèixer i apropar les noves tecnologies a la ciutadania.

Mostrar formulari de contacte