Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Boumort allibera dos exemplars més de voltor negre

Boumort allibera dos exemplars més de voltor negre

Una de les aus havia arribat d'Extremadura i l'altra ha estat recuperada després de ser localitzada a França La reserva de caça controla actualment una quinzena d'exemplars

Voltor Negre
Voltor Negre
23/11/2011 12:55

El Departament de Medi Natural ha alliberat aquest dimarts dos exemplars de voltor negre a la Reserva Nacional de Caça de la serra de Boumort, que delimita el Pallars Jussà i l'Alt Urgell. Un d'ells havia arribat provinent d'Extremadura ara fa uns mesos.. L'altre l'havien deixat en llibertat fa anys a Boumort però el van trobar l'any passat ferit en territori francès.

A més a més, els tècnics han recuperat un voltor negre que va ser trobat desnodrit al Penedès. La directora territorial d'Agricultura a Lleida, Cristina Bosch, ha explicat que, tot i la dificultat de fixar una població estable de voltor negre a Boumort, el que sí que es pot considerar un èxit és tenir tres parelles reproductores fixes a la zona.

Tots els exemplars alliberats estan anellats i disposen d'emissors per poder fer el seguiment de l'exemplar en tot moment un cop ha estat alliberat.

Medi Natural xifra l'actual població controlada de voltors a Boumort en 15 exemplars. No obstant això, des del departament reconeixen la presència de "desenes" de voltors comuns a tota l'àrea que delimita l'Alt Urgell i el Pallars Jussà.

Mostrar formulari de contacte