Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Boya reivindica que s'empari l'autonomia de la Val d'Aran

Boya reivindica que s'empari l'autonomia de la Val d'Aran

12/09/2008 11:17

El síndic de la Val d'Aran, Francesc Boya, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, ha felicitat el poble de Catalunya fent arribar la seva consideració, respecte i admiració per "l'assoliment de quotes tan altes d'autogovern i per les justes reivindicacions per obtenir més recursos que garanteixin l'exercici de la seva autonomia en condicions de justícia social i solidaritat interna". Boya ha expressat el seu reconeixement a les "legítimes aspiracions de les institucions catalanes" que, a través dels seus representants, reclamen un model de finançament més just. El Síndic ha reivindicat alhora que s'empari l'autonomia de la Val d'Aran i la seva singularitat territorial.

El Síndic de la Val d'Aran, a través d'un comunicat, dóna suport públic al President de la Generalitat, així com al Govern i a tots els grups polítics que vetllen pel compliment de l'Estatut que ara es troba en ple procés de negociació amb ell Govern central.

Francesc Boya reconeix en els anhels del poble catalàÇ"un exemple de fermesa i mà estesa" que com a Síndic reivindica per al territori aranès, i demana que s'empari l'autonomia d'Aran i la seva singularitat territorial, cultural, històrica i lingüística. Per aquest motiu, el Síndic d'Aran considera que "ara més que mai, Catalunya, amb la seva empenta i vitalitat nacional, té l'oportunitat de fer valer el seu cas paradigmàtic en l'assoliment d'allò que legítimament vol, si sap tractar l'Aran tal com ella exigeix d'Espanya".

El Síndic Boya adverteix que en el cas contrari, "el mimetisme s'estendria també amb la instauració a l'Aran d'un estat de perplexitat i desafecció que només és possible quan hom té la sensació que li han estat furtats des de fora els anhels i expectatives que tant el poble català com el poble aranès comparteixen".

Mostrar formulari de contacte